Frytki na patelni
42min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.07 g
Węglowodany
14.68 g
Tłuszcze
7.74 g
Wartość energetyczna
136.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
Krok 2
2 min
Posypujemy je papryką oraz ziołami.
Krok 3
30 min
Na patelni roztapiamy około jedną łyżkę masła i wrzucamy ziemniaki. Smażymy, aż uzyskamy odpowiednią miękkość i kolor.
Niezwykłe frytki smażone na rozgrzanym na patelni klarowanym masełku przypadną Ci do gustu na 100%! Dzięki odpowiednim przyprawom, takim jak ostra czerwona papryka i zioła prowansalskie smak i aromat zachwyci każdego smakosza frytek. Przygotuj je zamiast zwykłych ziemniaczków jako dodatek do udka z kurczaka oraz pysznej mizerii. Smakowity i łatwy obiad gotowy w zaledwie parę chwil!
Komentarze 1