Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Francuskie z bananami
Dodaj do CookBook

Francuskie z bananami

(0)
38 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Ciasto francuskie
0.5 
Cytryna
4 
Banany
0.75  szklanka
Cukier puder
1  porcja
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
73.9 g
Wartość energetyczna
494.3 kcal
Tłuszcze
21.3 g
Białko
5.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne ciasteczka na deser do kawy lub kakao. Wykonaj słodziutkie ciasteczka francuskie z bananami. Sprawdź, jak unosi się z piekarnika aromat lekkiego ciasta francuskiego i poczuj, jak rozpływa się w ustach wraz z naturalnie słodkim bananem. Francuskie z bananami to przepis idealny na podwieczorek podczas weekendu.

Przygotowanie

38 min
  • Krok 1

    5 min
    Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.
  • Krok 3

    3 min
    Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.
  • Krok 4

    5 min
    Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 5

    15 min
    Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.
  • Krok 6

    5 min
    Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.
Francuskie z bananami

Krok 1 z 6

Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.

Francuskie z bananami

Krok 2 z 6

Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.

Francuskie z bananami

Krok 3 z 6

Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.

Francuskie z bananami

Krok 4 z 6

Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Francuskie z bananami

Krok 5 z 6

Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.

Francuskie z bananami

Krok 6 z 6

Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka francuskie z mascarpone

    Ciastka francuskie z mascarpone

    34 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z farszem

    Ciasto francuskie z farszem

    35 min Łatwy
  • Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

    Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

    13 godz 22 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z paluchami z ciasta francuskiego

    Zupa pieczarkowa z paluchami z ciasta francuskiego

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu