Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne ciasteczka na deser do kawy lub kakao. Wykonaj słodziutkie ciasteczka francuskie z bananami. Sprawdź, jak unosi się z piekarnika aromat lekkiego ciasta francuskiego i poczuj, jak rozpływa się w ustach wraz z naturalnie słodkim bananem. Francuskie z bananami to przepis idealny na podwieczorek podczas weekendu.
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.
Krok 2
5 min
Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.
Krok 3
3 min
Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.
Krok 4
5 min
Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
15 min
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.
Krok 6
5 min
Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.
Krok 1
z
6
Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.
Krok 2
z
6
Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.
Krok 3
z
6
Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.
Krok 4
z
6
Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
z
6
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.
Krok 6
z
6
Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0