Francuskie z bananami
38min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.11 g
Węglowodany
73.94 g
Tłuszcze
21.28 g
Wartość energetyczna
494.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.
Krok 2
5 min
Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.
Krok 3
3 min
Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.
Krok 4
5 min
Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
15 min
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.
Krok 6
5 min
Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.
Pyszne ciasteczka na deser do kawy lub kakao. Wykonaj słodziutkie ciasteczka francuskie z bananami. Sprawdź, jak unosi się z piekarnika aromat lekkiego ciasta francuskiego i poczuj, jak rozpływa się w ustach wraz z naturalnie słodkim bananem. Francuskie z bananami to przepis idealny na podwieczorek podczas weekendu.
Komentarze 0