Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pożywna i szybka Zupa fasolowa Nasza Specjalność z boczkiem wędzonym, ziemniakami, kiełbasą śląską i czerwoną fasolą. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny - potem wystarczy tylko doprawić majerankiem i podać ze świeżym pieczywem - najlepiej ciemnym, na zakwasie.
Przygotowanie
39 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
Krok 2
7 min
Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
Krok 3
2 min
Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
Krok 4
1 min
Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
Krok 5
7 min
Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
Krok 6
1 min
Dopraw majerankiem i pieprzem.
Krok 7
1 min
Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Krok 1
z
7
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
Krok 2
z
7
Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
Krok 3
z
7
Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
Krok 4
z
7
Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
Krok 5
z
7
Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
Krok 6
z
7
Dopraw majerankiem i pieprzem.
Krok 7
z
7
Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0