Fasolowa z boczkiem
39min
Łatwy
4
Ziemniaki
100
g
Boczek wędzony
1
Cebula
1
Kiełbasa Śląska
1
puszka
Czerwona fasola
trochę
Majeranek
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
19.43 g
Węglowodany
21.55 g
Tłuszcze
29.72 g
Wartość energetyczna
462.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
39 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
Krok 2
7 min
Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
Krok 3
2 min
Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
Krok 4
1 min
Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
Krok 5
7 min
Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
Krok 6
1 min
Dopraw majerankiem i pieprzem.
Krok 7
1 min
Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Pożywna i szybka Zupa fasolowa Nasza Specjalność z boczkiem wędzonym, ziemniakami, kiełbasą śląską i czerwoną fasolą. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny - potem wystarczy tylko doprawić majerankiem i podać ze świeżym pieczywem - najlepiej ciemnym, na zakwasie.
Komentarze 0