Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolowa z boczkiem

0
39 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Ziemniaki
100 g
Boczek wędzony
1 
Cebula
1 
Kiełbasa Śląska
1 puszka
Czerwona fasola
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.43 g
Węglowodany
21.55 g
Tłuszcze
29.72 g
Wartość energetyczna
462.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

39 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.
Krok 2
7 min
Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.
Krok 3
2 min
Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.
Krok 4
1 min
Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.
Krok 5
7 min
Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.
Krok 6
1 min
Dopraw majerankiem i pieprzem.
Krok 7
1 min
Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Fasolowa z boczkiem

Krok 1 z 7

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ugotuj w 1 l wody. Nie odlewaj.

Fasolowa z boczkiem

Krok 2 z 7

Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną cebulę.

Fasolowa z boczkiem

Krok 3 z 7

Kiełbasę przekrój na 4 kawałki.

Fasolowa z boczkiem

Krok 4 z 7

Zupę rozmieszaj w 1 szklance wody i wlej do wody z ziemniakami.

Fasolowa z boczkiem

Krok 5 z 7

Gotuj 7 minut, dodaj boczek z cebulą oraz kiełbasę i odsączoną fasolę.

Fasolowa z boczkiem

Krok 6 z 7

Dopraw majerankiem i pieprzem.

Fasolowa z boczkiem

Krok 7 z 7

Zupę rozlej do talerzy, na każdy nałóż porcję kiełbasy. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Pożywna i szybka Zupa fasolowa Nasza Specjalność z boczkiem wędzonym, ziemniakami, kiełbasą śląską i czerwoną fasolą. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny - potem wystarczy tylko doprawić majerankiem i podać ze świeżym pieczywem - najlepiej ciemnym, na zakwasie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika