Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
Odcedzamy kalafior.
Odcedzamy fasolkę.
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
Na patelni podgrzewamy masełko.
Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.