Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu
31min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.54 g
Węglowodany
15.55 g
Tłuszcze
12.28 g
Wartość energetyczna
177.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
15 min
W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
Krok 2
2 min
Odcedzamy kalafior.
Krok 3
2 min
Odcedzamy fasolkę.
Krok 4
3 min
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
Krok 5
5 min
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
Krok 6
1 min
Na patelni podgrzewamy masełko.
Krok 7
2 min
Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
Krok 8
1 min
Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.
Pyszne połączenie kalafiora z fasolką szparagową żółtą, całość polane zasmażoną bułką na maśle. Idealna kompozycja do mięsa i młodych ziemniaków.
Komentarze 0