Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne połączenie kalafiora z fasolką szparagową żółtą, całość polane zasmażoną bułką na maśle. Idealna kompozycja do mięsa i młodych ziemniaków.
Przygotowanie
31 min
Krok 1
15 min
W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
Krok 2
2 min
Odcedzamy kalafior.
Krok 3
2 min
Odcedzamy fasolkę.
Krok 4
3 min
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
Krok 5
5 min
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
Krok 6
1 min
Na patelni podgrzewamy masełko.
Krok 7
2 min
Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
Krok 8
1 min
Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.
Krok 1
z
8
W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
Krok 2
z
8
Odcedzamy kalafior.
Krok 3
z
8
Odcedzamy fasolkę.
Krok 4
z
8
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
Krok 5
z
8
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
Krok 6
z
8
Na patelni podgrzewamy masełko.
Krok 7
z
8
Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
Krok 8
z
8
Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0