Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 dag
Fasolka szparagowa zielona
20 dag
Kalafior
2 łyżek
Masło
1 dag
Bułka tarta
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.54 g
Węglowodany
15.55 g
Tłuszcze
12.28 g
Wartość energetyczna
177.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
15 min
W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.
Krok 2
2 min
Odcedzamy kalafior.
Krok 3
2 min
Odcedzamy fasolkę.
Krok 4
3 min
Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.
Krok 5
5 min
Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.
Krok 6
1 min
Na patelni podgrzewamy masełko.
Krok 7
2 min
Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.
Krok 8
1 min
Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.
Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 1 z 8

W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 2 z 8

Odcedzamy kalafior.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 3 z 8

Odcedzamy fasolkę.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 4 z 8

Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 5 z 8

Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Dodajemy do kalafiora i mieszamy.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 6 z 8

Na patelni podgrzewamy masełko.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 7 z 8

Dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy.

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

Krok 8 z 8

Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.

Pyszne połączenie kalafiora z fasolką szparagową żółtą, całość polane zasmażoną bułką na maśle. Idealna kompozycja do mięsa i młodych ziemniaków.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika