Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Fasolka szparagowa zielona
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżka
Masło
2 ząbków
Czosnek
1 
Cebula
200 ml
Śmietana 30%
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
226.63 kcal
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcze
17.81 g
Białko
4.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
15 min
Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.
Krok 2
5 min
Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).
Krok 3
5 min
Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.
Krok 4
2 min
Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.
Krok 5
1 min
Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym to propozycja na pyszny dodatek do dani głównego. Chrupiąca i pyszna fasolka będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy przygotujesz do niej śmietanowy sos z dodatkiem Rosołu drobiowo-warzywnego. To świetny pomysł na obiad, który zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. Delikatny sos śmietanowy najlepiej pasuje do makaronu, ale również możesz podawać danie z młodymi ziemniaczkami z wody.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika