Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym
Dodaj do CookBook

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

(1)
28 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
600  g
Fasolka szparagowa
1  łyżeczka
Cukier
1  łyżka
Masło
2  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
200  ml
Śmietana 30%
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.3 g
Wartość energetyczna
218.3 kcal
Tłuszcze
17.2 g
Białko
4.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym to propozycja na pyszny dodatek do dani głównego. Chrupiąca i pyszna fasolka będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy przygotujesz do niej śmietanowy sos z dodatkiem Rosołu Drobiowego WINIARY. To świetny pomysł na obiad, który zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. Delikatny sos śmietanowy najlepiej pasuje do makaronu, ale również możesz podawać danie z młodymi ziemniaczkami z wody.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    15 min
    Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).
  • Krok 3

    5 min
    Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.
  • Krok 4

    2 min
    Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.
  • Krok 5

    1 min
    Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
22
00
00
00

Opinie

4

Tomek

Rewelacja tylko na tą ilość cała kostka trochę za duzob, wyszło za słone
Anonim (niezweryfikowany) 08/07/2021-03:11 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/14/2021-01:47 CEST
Tomku, dziękujemy za opinię. Jeśli ktoś lubi mniej słonego, pół kostki również będzie ok.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    1 godz Łatwy
  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    2 godz 2 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu