Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym to propozycja na pyszny dodatek do dani głównego. Chrupiąca i pyszna fasolka będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy przygotujesz do niej śmietanowy sos z dodatkiem Rosołu drobiowo-warzywnego. To świetny pomysł na obiad, który zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. Delikatny sos śmietanowy najlepiej pasuje do makaronu, ale również możesz podawać danie z młodymi ziemniaczkami z wody.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
15 min
Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.
Krok 2
5 min
Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).
Krok 3
5 min
Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.
Krok 4
2 min
Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.
Krok 5
1 min
Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.
Krok 1
z
5
Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.
Krok 2
z
5
Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).
Krok 3
z
5
Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.
Krok 4
z
5
Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.
Krok 5
z
5
Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
T
Tomek
Rewelacja tylko na tą ilość cała kostka trochę za duzob, wyszło za słone
Winiary
Expert
Tomku, dziękujemy za opinię. Jeśli ktoś lubi mniej słonego, pół kostki również będzie ok.
Komentarze 1