Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

(1)
28min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowo-warzywny WINIARY
600  g
Fasolka szparagowa
1  łyżeczka
Cukier
1  łyżka
Masło
2  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
200  ml
Śmietana 30%
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.27 g
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcze
17.81 g
Wartość energetyczna
226.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym to propozycja na pyszny dodatek do dani głównego. Chrupiąca i pyszna fasolka będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy przygotujesz do niej śmietanowy sos z dodatkiem Rosołu drobiowo-warzywnego. To świetny pomysł na obiad, który zasmakuje nawet najmłodszym domownikom. Delikatny sos śmietanowy najlepiej pasuje do makaronu, ale również możesz podawać danie z młodymi ziemniaczkami z wody.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    15 min
    Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).
  • Krok 3

    5 min
    Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.
  • Krok 4

    2 min
    Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.
  • Krok 5

    1 min
    Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 1 z 5

Fasolę oczyść, umyj, wrzuć do wrzącej posolonej wody z dodatkiem cukru, gotuj około 15 minut.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 2 z 5

Fasolkę dokładnie odsącz na sicie. Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę i czosnek pokrojony w plasterki (nie powinien zbrązowieć).

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 3 z 5

Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dopraw kostką Rosołową.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 4 z 5

Do sosu dodaj odsączoną fasolkę, podgrzej razem.

Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Krok 5 z 5

Podaj z makaronem lub młodymi ziemniakami. Możesz posypać tartym serem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
T Tomek

Rewelacja tylko na tą ilość cała kostka trochę za duzob, wyszło za słone

Winiary
Expert

Tomku, dziękujemy za opinię. Jeśli ktoś lubi mniej słonego, pół kostki również będzie ok.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fasola szparagowa z bułką tartą i masłem

    Fasola szparagowa z bułką tartą i masłem

    35 min Łatwy
  • Krewetki królewskie z patelni

    Krewetki królewskie z patelni

    52 min Łatwy
  • Naleśniki z fasolą

    Naleśniki z fasolą

    35 min Łatwy
  • Kasza z sosem grzybowym

    Kasza z sosem grzybowym

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu