Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fasolka szparagowa na zimę
Dodaj do CookBook

Fasolka szparagowa na zimę

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest AGAJUSZCZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Fasolka szparagowa
0.5  kg
Marchewka
0.5  kg
Cebula
2  główek
Czosnek
4  szklanek
Woda
1  puszka
Koncentrat pomidorowy
8  kulek
Ziele angielskie
1  szklanka
Cukier
1  szklanka
Ocet
1  łyżka
Ketchup pikantny mały
8  liści
Liść laurowy
2  łyżek
Pieprz
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
539 g
Wartość energetyczna
2286.7 kcal
Tłuszcze
9.6 g
Białko
62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sezon na fasolkę szparagową kończy się wraz z wakacjami, ale czy to powód, aby zrezygnować z niej poza sezonem? Nie! :) Wypróbuj przepis na fasolkę szparagową z dodatkiem soczystej marchwi, zamkniętej w aromatycznym wywarze z pomidorów. Brzmi wspaniale, a smakuje o niebo lepiej! Fasolka szparagowa jest łatwym do wykonania, a zarazem najlepszym dodatkiem do drugiego dania. Wypróbuj zamkniętego smaku lata w przepysznej odsłonie fasolki szparagowej

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    25 min
    Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!
Fasolka szparagowa na zimę

Krok 1 z 3

Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.

Fasolka szparagowa na zimę

Krok 2 z 3

Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.

Fasolka szparagowa na zimę

Krok 3 z 3

Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Dania z ryżu
  • Dodatek
  • Gulasz
  • Inny
  • Niski poziom soli
  • Przekąski
  • Sałatka
  • Tapas
  • Warzywa
  • Zima
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    Fasolka po bretońsku w nowoczesnej odsłonie

    1 godz Łatwy
  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    Zupa ze świeżej fasoli a’la fasolka po bretońsku

    2 godz 2 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu