Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sezon na fasolkę szparagową kończy się wraz z wakacjami, ale czy to powód, aby zrezygnować z niej poza sezonem? Nie! :) Wypróbuj przepis na fasolkę szparagową z dodatkiem soczystej marchwi, zamkniętej w aromatycznym wywarze z pomidorów. Brzmi wspaniale, a smakuje o niebo lepiej! Fasolka szparagowa jest łatwym do wykonania, a zarazem najlepszym dodatkiem do drugiego dania. Wypróbuj zamkniętego smaku lata w przepysznej odsłonie fasolki szparagowej
Przygotowanie
45 min
Krok 1
25 min
Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.
Krok 3
5 min
Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!
Krok 1
z
3
Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.
Krok 2
z
3
Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.
Krok 3
z
3
Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0