Fasolka szparagowa na zimę
45min
Łatwy
2 kg
Fasolka szparagowa
0.5 kg
Marchewka
0.5 kg
Cebula
2 główek
Czosnek
4 szklanek
Woda
1 puszka
Koncentrat pomidorowy
8 kulek
Ziele angielskie
1 szklanka
Cukier
1 szklanka
Ocet
1 łyżka
Ketchup pikantny mały
8 liści
Liść laurowy
2 łyżek
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
62.04 g
Węglowodany
539.02 g
Tłuszcze
9.58 g
Wartość energetyczna
2286.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
25 min
Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.
Krok 3
5 min
Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!
Sezon na fasolkę szparagową kończy się wraz z wakacjami, ale czy to powód, aby zrezygnować z niej poza sezonem? Nie! :) Wypróbuj przepis na fasolkę szparagową z dodatkiem soczystej marchwi, zamkniętej w aromatycznym wywarze z pomidorów. Brzmi wspaniale, a smakuje o niebo lepiej! Fasolka szparagowa jest łatwym do wykonania, a zarazem najlepszym dodatkiem do drugiego dania. Wypróbuj zamkniętego smaku lata w przepysznej odsłonie fasolki szparagowej
Komentarze 0