Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

fasolka szparagowa na zimę

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Fasolka szparagowa
0.5 kg
Marchewka
0.5 kg
Cebula
2 główek
Czosnek
4 szklanek
Woda
1 puszka
Koncentrat pomidorowy
8 kulek
Ziele angielskie
1 szklanka
Cukier
1 szklanka
Ocet
1 łyżka
Ketchup pikantny mały
8 liści
Liść laurowy
2 łyżek
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
2286.67 kcal
Węglowodany
539.02 g
Białko
62.04 g
Tłuszcze
9.58 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
25 min
Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.
Krok 2
15 min
Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.
Krok 3
5 min
Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!
fasolka szparagowa na zimę

Krok 1 z 3

Fasolkę kroimy na 3 części, marchew i cebulę w kostkę, czosnek kroimy na 4 części. W składniki gotujemy ok 20 minut.

fasolka szparagowa na zimę

Krok 2 z 3

Z pozostałych składników robimy wywar. Dodajemy wcześniej ugotowane warzywa i gotujemy 10-15 minut.

fasolka szparagowa na zimę

Krok 3 z 3

Gorące wkładamy do słoików - nie pasteryzujemy!

Sezon na fasolkę szparagową kończy się wraz z wakacjami, ale czy to powód, aby zrezygnować z niej poza sezonem? Nie! :) Wypróbuj przepis na fasolkę szparagową z dodatkiem soczystej marchwi, zamkniętej w aromatycznym wywarze z pomidorów. Brzmi wspaniale, a smakuje o niebo lepiej! Fasolka szparagowa jest łatwym do wykonania, a zarazem najlepszym dodatkiem do drugiego dania. Wypróbuj zamkniętego smaku lata w przepysznej odsłonie fasolki szparagowej
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika