Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je na ćwiartki.
Krok 2
15 min
Dynię obierz, przekrój na pół i pozbywszy się nasion, pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
W garnku zagotuj wodę z cukrem, octem, cynamonem oraz przekrojoną laską wanilii.
Krok 4
5 min
Do czterech słoików wsyp po odrobinie gorczycy i po 2 goździki, a następnie rozdziel równomiernie na wszystkie słoiki gruszki i dynię.
Krok 5
3 min
Zalej je gorącą marynatą i dokładnie zakręć słoiki.
Krok 6
5 min
Zamknięte słoiki obróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia, aby się dobrze uszczelniły i zamknęły.
Krok 1
z
6
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je na ćwiartki.
Krok 2
z
6
Dynię obierz, przekrój na pół i pozbywszy się nasion, pokrój w kostkę.
Krok 3
z
6
W garnku zagotuj wodę z cukrem, octem, cynamonem oraz przekrojoną laską wanilii.
Krok 4
z
6
Do czterech słoików wsyp po odrobinie gorczycy i po 2 goździki, a następnie rozdziel równomiernie na wszystkie słoiki gruszki i dynię.
Krok 5
z
6
Zalej je gorącą marynatą i dokładnie zakręć słoiki.
Krok 6
z
6
Zamknięte słoiki obróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia, aby się dobrze uszczelniły i zamknęły.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0