Dynia i gruszki w occie z goździkami
48min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.93 g
Węglowodany
111.94 g
Tłuszcze
1.43 g
Wartość energetyczna
437.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
48 min
Krok 1
15 min
Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne i pokrój je na ćwiartki.
Krok 2
15 min
Dynię obierz, przekrój na pół i pozbywszy się nasion, pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
W garnku zagotuj wodę z cukrem, octem, cynamonem oraz przekrojoną laską wanilii.
Krok 4
5 min
Do czterech słoików wsyp po odrobinie gorczycy i po 2 goździki, a następnie rozdziel równomiernie na wszystkie słoiki gruszki i dynię.
Krok 5
3 min
Zalej je gorącą marynatą i dokładnie zakręć słoiki.
Krok 6
5 min
Zamknięte słoiki obróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia, aby się dobrze uszczelniły i zamknęły.
Komentarze 0