Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

1
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Marchewki małe
1 
Cebula
60 g
Por (biała część)
0.33 
Cukinia
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Sos teriyaki
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
0.25 szklanka
Woda
3 łyżek
Mleko kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.3 g
Wartość energetyczna
52.85 kcal
Tłuszcze
2.88 g
Białko
0.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Marchewki obrać, pokroić w krótkie słupki.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka, por oczyścić i pokroić w plasterki.
Krok 3
5 min
Kabaczka umyć, pokroić w ćwierć plasterki.
Krok 4
5 min
Marchewkę wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż się zrumieni.
Krok 5
5 min
Do marchewki dodać cebulę i por, zeszklić je.
Krok 6
5 min
Dodać trochę soli i pieprzu, mleczko kokosowe i zioła, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż płyn odparuje. Od czasu do czasu zamieszać.
Krok 7
2 min
Na koniec dodać pokrojonego kabaczka.
Krok 8
3 min
Smażyć, co chwilę mieszając, aż kabaczek zmięknie. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.
Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 1 z 8

Marchewki obrać, pokroić w krótkie słupki.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 2 z 8

Cebulę pokroić w piórka, por oczyścić i pokroić w plasterki.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 3 z 8

Kabaczka umyć, pokroić w ćwierć plasterki.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 4 z 8

Marchewkę wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż się zrumieni.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 5 z 8

Do marchewki dodać cebulę i por, zeszklić je.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 6 z 8

Dodać trochę soli i pieprzu, mleczko kokosowe i zioła, wlać wodę. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż płyn odparuje. Od czasu do czasu zamieszać.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 7 z 8

Na koniec dodać pokrojonego kabaczka.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

Krok 8 z 8

Smażyć, co chwilę mieszając, aż kabaczek zmięknie. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.

Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym to bogactwo warzywnego smaku z aksamitnym, orientalnym wykończeniem. Potrawa niezwykle aromatyczna, smakowita i kolorowa. Warzywa zeszklone na tłuszczu staną się soczyste i aromatyczne, a dodatek mleczka kokosowego sprawi, że całość nabierze aksamitnego, orientalnego wykończenia. Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym najlepiej serwować w pełni sezonu, gdy warzywa są dojrzałe i najsmaczniejsze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika