Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

0
760 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Liść laurowy
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Tymianek
500 g
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Papryka żółta
0.5 
Papryka czerwona
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
3 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
273.51 kcal
Tłuszcze
15.11 g
Białko
27.73 g
Węglowodany
5.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

760 min
Krok 1
5 min
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.
Krok 3
5 min
Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.
Krok 4
720 min
Mięso marynuj przez 3-12 h.
Krok 5
10 min
Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
15 min
Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.
Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 1 z 6

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 2 z 6

Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 3 z 6

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 4 z 6

Mięso marynuj przez 3-12 h.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 5 z 6

Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 6 z 6

Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.

W czym tkwi sekret intensywnego smaku drobiowych szaszłyków z tymiankiem? W marynacie przygotowanej z Kostki mięsnej WINIARY, listka laurowego, posiekanego czosnku i tymianku. W tak przygotowanej mieszance zanurzamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i odstawiamy na 3-12 godzin, dzięki czemu grillowane szaszłyki nabiorą intensywnego smaku i aromatu. Następnie drobiowym szaszłykom z tymiankiem należy nadać nieco koloru! Na przykład w postaci kolorowych papryk, które nadziewamy na patyki naprzemiennie z kostkami kurczaka. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika