Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

(0)
12 godz 40 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
2 
Liść laurowy
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Tymianek
500  g
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Papryka żółta
0.5 
Papryka czerwona
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
3  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
27.73 g
Węglowodany
5.51 g
Tłuszcze
15.11 g
Wartość energetyczna
273.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W czym tkwi sekret intensywnego smaku drobiowych szaszłyków z tymiankiem? W marynacie przygotowanej z Kostki mięsnej WINIARY, listka laurowego, posiekanego czosnku i tymianku. W tak przygotowanej mieszance zanurzamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i odstawiamy na 3-12 godzin, dzięki czemu grillowane szaszłyki nabiorą intensywnego smaku i aromatu. Następnie drobiowym szaszłykom z tymiankiem należy nadać nieco koloru! Na przykład w postaci kolorowych papryk, które nadziewamy na patyki naprzemiennie z kostkami kurczaka. Smacznego!

Przygotowanie

760 min
  • Krok 1

    5 min
    Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.
  • Krok 3

    5 min
    Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.
  • Krok 4

    720 min
    Mięso marynuj przez 3-12 h.
  • Krok 5

    10 min
    Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 6

    15 min
    Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.
Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 1 z 6

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 2 z 6

Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 3 z 6

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 4 z 6

Mięso marynuj przez 3-12 h.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 5 z 6

Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 6 z 6

Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Impreza
  • Kolacja
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

    1 godz 45 min Łatwy
  • Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    56 min Łatwy
  • Soczysty schab z warzywami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

    1 godz 46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu