Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

(0)
12 godz 40 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
2 
Liść laurowy
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Tymianek
500  g
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Papryka żółta
0.5 
Papryka czerwona
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
3  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
27.73 g
Węglowodany
5.51 g
Tłuszcze
15.11 g
Wartość energetyczna
273.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W czym tkwi sekret intensywnego smaku drobiowych szaszłyków z tymiankiem? W marynacie przygotowanej z Kostki mięsnej WINIARY, listka laurowego, posiekanego czosnku i tymianku. W tak przygotowanej mieszance zanurzamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i odstawiamy na 3-12 godzin, dzięki czemu grillowane szaszłyki nabiorą intensywnego smaku i aromatu. Następnie drobiowym szaszłykom z tymiankiem należy nadać nieco koloru! Na przykład w postaci kolorowych papryk, które nadziewamy na patyki naprzemiennie z kostkami kurczaka. Smacznego!

Przygotowanie

760 min
  • Krok 1

    5 min
    Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.
  • Krok 3

    5 min
    Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.
  • Krok 4

    720 min
    Mięso marynuj przez 3-12 h.
  • Krok 5

    10 min
    Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 6

    15 min
    Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.
Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 1 z 6

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 2 z 6

Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 3 z 6

Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 4 z 6

Mięso marynuj przez 3-12 h.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 5 z 6

Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.

Drobiowe szaszłyki z tymiankiem

Krok 6 z 6

Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Impreza
  • Kolacja
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

    Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

    1 godz 45 min Łatwy
  • Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    Zapiekanka mac'n cheese z kurczakiem i brokułami

    56 min Łatwy
  • Soczysty schab z warzywami

    Soczysty schab z warzywami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

    Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

    1 godz 46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu