Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W czym tkwi sekret intensywnego smaku drobiowych szaszłyków z tymiankiem? W marynacie przygotowanej z Kostki mięsnej WINIARY, listka laurowego, posiekanego czosnku i tymianku. W tak przygotowanej mieszance zanurzamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i odstawiamy na 3-12 godzin, dzięki czemu grillowane szaszłyki nabiorą intensywnego smaku i aromatu. Następnie drobiowym szaszłykom z tymiankiem należy nadać nieco koloru! Na przykład w postaci kolorowych papryk, które nadziewamy na patyki naprzemiennie z kostkami kurczaka. Smacznego!
Przygotowanie
760 min
Krok 1
5 min
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.
Krok 3
5 min
Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.
Krok 4
720 min
Mięso marynuj przez 3-12 h.
Krok 5
10 min
Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
15 min
Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.
Krok 1
z
6
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Krok 2
z
6
Dodaj listek laurowy, posiekany czosnek oraz tymianek. Całość wystudź.
Krok 3
z
6
Kurczaka pokrój w dużą kostkę, zalej zimnym bulionem i wstaw do lodówki.
Krok 4
z
6
Mięso marynuj przez 3-12 h.
Krok 5
z
6
Gdy już mięso będzie zamarynowane, kostki z kurczaka nabij na patyki do szaszłyków naprzemiennie z papryką oraz cebulą, pokrojonymi w duże kostki. Całość posyp solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
z
6
Szaszłyki smaż na rozgrzanej patelni lub patelni grillowej z dodatkiem oleju przez ok. 10-15 minut.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0