Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Deser z gruszkami
Dodaj do CookBook

Deser z gruszkami

(1)
1 godz 22 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
4 
Gruszki
3  łyżek
Cukier
1  łyżka
Masło
200  ml
Śmietana 30%
150  ml
Jogurt naturalny
12 
Biszkopt
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
111.5 g
Wartość energetyczna
659.2 kcal
Tłuszcze
21.3 g
Białko
9.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przysmak owocowy - wyborny, bardzo dekoracyjny deser z gruszkami. Możemy przyrządzić go w przezroczystych pucharkach lub kompotierkach, układając warstwami biszkopty i smażone w karmelu gruszki oraz polewając wszystko masą śmietanowo-jogurtową, z orzeźwiającą nutą cytryny (smak i konsystencję nadaje jej Galaretka o smaku cytrynowym). Warto odłożyć kilka cząstek owoców do dekoracji i posypać deser przed podaniem startą ciemną czekoladą. Całość wieńczymy elegancko listkiem melisy cytrynowej.

Przygotowanie

82 min
  • Krok 1

    5 min
    Galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody, ostudź.
  • Krok 2

    10 min
    Gruszki obierz i pokrój w cząstki.
  • Krok 3

    5 min
    Z cukru przygotuj jasny karmel, dodaj masło i gruszki. Smaż przez 2 minuty.
  • Krok 4

    10 min
    Śmietanę ubij na sztywno, połącz z jogurtem oraz zimną galaretką.
  • Krok 5

    5 min
    Biszkopty pokrusz i rozłóż do 4 kompotierek, następnie ułóż połowę gruszek z karmelem. Zalej gęstniejącą masą.
  • Krok 6

    45 min
    Przełóż do schłodzenia do lodówki.
  • Krok 7

    2 min
    Deser podawaj udekorowany pozostałymi gruszkami i wiórkami czekoladowymi.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.0 out of 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Marek

nie podajecie ,jak wykonać np. karmel,
jak ubić śmietanę itp.
Anonim (niezweryfikowany) 03/22/2023-04:10 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 0
  • 0
Reply by Expert 05/09/2023-05:30 CEST
Karmel robimy rozpuszczając cukier na patelni – powinien być lekko brązowy, ale nie spalony. A mocno schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem lub trzepaczką. Pozdrawiamy! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Dzień ojca
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kostka z kaszy manny – łatwy deser dla całej rodziny

    Kostka z kaszy manny – łatwy deser dla całej rodziny

    1 godz 30 min Łatwy
  • Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

    Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

    8 godz 27 min Łatwy
  • Deser mrowisko

    Deser mrowisko

    1 godz 13 min Łatwy
  • Ryż z jabłkami i cynamonem – przepis na słodki deser

    Ryż z jabłkami i cynamonem – przepis na słodki deser

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu