Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Deser warstwowy w pucharku
Dodaj do CookBook

Deser warstwowy w pucharku

(2)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  ml
Mleko
2  łyżeczek
Żelatyna Winiary
2  łyżek
Cukier
2  opakowań
Galaretka poziomkowy smak WINIARY
trochę
Bita śmietana
trochę
Kolorowa posypka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
41.1 g
Wartość energetyczna
316 kcal
Tłuszcze
10.8 g
Białko
14.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser warstwowy w pucharku to doskonały pomysł na letni poczęstunek. Wykonanie go co prawda wymaga nieco czasu i cierpliwości, ale gwarantujemy, że efekty smakowe i wizualne wynagrodzą oczekiwanie na zastygnięcie wszystkich warstw deseru. Deser z galaretkami WINIARY i żelatyną WINIARY sprawdzi się na wiele okazji. Możesz go podawać jako słodkie zakończenie obiadu lub jako poczęstunek podczas towarzyskiego przyjęcia. Doskonale odnajdzie się też w roli słodkiej atrakcji dla najmłodszych. Koniecznie sprawdź nasz przepis na Deser warstwowy na zimno!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.
  • Krok 2

    5 min
    Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.
  • Krok 3

    5 min
    Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.
  • Krok 5

    3 min
    Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.
  • Krok 7

    2 min
    Podawaj z bitą śmietaną i posypką.
Deser warstwowy w pucharku

Krok 1 z 7

Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 2 z 7

Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 3 z 7

Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 4 z 7

Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 5 z 7

Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 6 z 7

Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 7 z 7

Podawaj z bitą śmietaną i posypką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Deser z serka mascarpone

    Deser z serka mascarpone

    2 godz 15 min Łatwy
  • Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    1 godz 56 min Łatwy
  • Tęczowy deser z jabłkami

    Tęczowy deser z jabłkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Deser mrowisko

    Deser mrowisko

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu