Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser warstwowy w pucharku to doskonały pomysł na letni poczęstunek. Wykonanie go co prawda wymaga nieco czasu i cierpliwości, ale gwarantujemy, że efekty smakowe i wizualne wynagrodzą oczekiwanie na zastygnięcie wszystkich warstw deseru. Deser z galaretkami WINIARY i żelatyną WINIARY sprawdzi się na wiele okazji. Możesz go podawać jako słodkie zakończenie obiadu lub jako poczęstunek podczas towarzyskiego przyjęcia. Doskonale odnajdzie się też w roli słodkiej atrakcji dla najmłodszych. Koniecznie sprawdź nasz przepis na Deser warstwowy na zimno!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.
Krok 3
5 min
Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.
Krok 4
5 min
Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.
Krok 5
3 min
Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.
Krok 6
10 min
Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.
Krok 7
2 min
Podawaj z bitą śmietaną i posypką.
Krok 1
z
7
Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.
Krok 2
z
7
Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.
Krok 3
z
7
Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.
Krok 4
z
7
Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.
Krok 5
z
7
Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.
Krok 6
z
7
Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.
Krok 7
z
7
Podawaj z bitą śmietaną i posypką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0