Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser warstwowy w pucharku

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
2 2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Mleko
2 łyżeczek
Żelatyna Winiary
2 łyżek
Cukier
2 paczek
Galaretka poziomkowy smak WINIARY
1 trochę
Kolorowa posypka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.75 g
Węglowodany
41.89 g
Tłuszcze
11.11 g
Wartość energetyczna
322.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.
Krok 3
5 min
Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.
Krok 4
5 min
Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.
Krok 5
3 min
Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.
Krok 6
10 min
Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.
Krok 7
2 min
Podawaj z bitą śmietaną i posypką.
Deser warstwowy w pucharku

Krok 1 z 7

Dwiema łyżkami zimnego mleka zalej żelatynę WINIARY i odstaw na kilka minut, aż napęcznieje.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 2 z 7

Pozostałe mleko podgrzej z cukrem i gdy będzie już gorące, dodaj rozpuszczoną żelatynę, cały czas mieszając, aż się rozpuści.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 3 z 7

Mleko wlej do naczyń (pucharki, kieliszki), w których planujesz podać deser. Włóż naczynia do lodówki, aby mleczna warstwa stężała.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 4 z 7

Przygotuj pierwszą z wybranych galaretek zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Pozostaw ją do ostygnięcia.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 5 z 7

Gdy mleczna warstwa w pucharkach stężeje, a galaretka będzie już chłodna, wylej jej część na białą warstwę i włóż do lodówki.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 6 z 7

Przygotuj galaretkę w następnym kolorze. Postępuj analogicznie do zużycia wszystkich składników.

Deser warstwowy w pucharku

Krok 7 z 7

Podawaj z bitą śmietaną i posypką.

Deser warstwowy w pucharku to doskonały pomysł na letni poczęstunek. Wykonanie go co prawda wymaga nieco czasu i cierpliwości, ale gwarantujemy, że efekty smakowe i wizualne wynagrodzą oczekiwanie na zastygnięcie wszystkich warstw deseru. Deser z galaretkami WINIARY i żelatyną WINIARY sprawdzi się na wiele okazji. Możesz go podawać jako słodkie zakończenie obiadu lub jako poczęstunek podczas towarzyskiego przyjęcia. Doskonale odnajdzie się też w roli słodkiej atrakcji dla najmłodszych. Koniecznie sprawdź nasz przepis na Deser warstwowy na zimno!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika