Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny deser na długie jesienne wieczory. Masę dyniowo pomarańczową świetnie dopełnia mus z mrożonych malim i łagodzi bita śmietana z serkiem mascarpone. polecam :)
Przygotowanie
80 min
Krok 1
5 min
Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
5 min
Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.
Krok 3
5 min
Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy.
Krok 4
5 min
Mrożone maliny blendujemy.
Krok 5
60 min
Nakładamy warstwowo (krem z mascarpone, maliny, puree dyniowe) dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego!
Krok 1
z
5
Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
z
5
Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.
Krok 3
z
5
Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy.
Krok 4
z
5
Mrożone maliny blendujemy.
Krok 5
z
5
Nakładamy warstwowo (krem z mascarpone, maliny, puree dyniowe) dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0