Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest IzabelaM

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kubek
Puree z pieczonej dyni
1  opakowanie
Serek mascarpone
200  ml
Śmietana 30%
0.5 
Pomarańcze
3  łyżeczek
Cukier puder
1  łyżeczka
1  kubek
Maliny, mrożone, niesłodzone
trochę
Czekolada

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.39 g
Węglowodany
15.02 g
Tłuszcze
9.23 g
Wartość energetyczna
203.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny deser na długie jesienne wieczory. Masę dyniowo pomarańczową świetnie dopełnia mus z mrożonych malim i łagodzi bita śmietana z serkiem mascarpone. polecam :)
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
5 min
Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
5 min
Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.
Krok 3
5 min
Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy.
Krok 4
5 min
Mrożone maliny blendujemy.
Krok 5
60 min
Nakładamy warstwowo (krem z mascarpone, maliny, puree dyniowe) dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego!
Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Krok 1 z 5

Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.

Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Krok 2 z 5

Schłodzoną śmietankę ubijamy na bitą śmietanę z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.

Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Krok 3 z 5

Galaretkę dodajemy do puree dyniowego. Następnie dodajemy startą skórkę z pomarańczy, sok z połowy pomarańczy i cukier waniliowy.

Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Krok 4 z 5

Mrożone maliny blendujemy.

Deser dyniowy z nutką pomarańczy i mascarpone

Krok 5 z 5

Nakładamy warstwowo (krem z mascarpone, maliny, puree dyniowe) dekorujemy czekoladą i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika