De volaille ze szpinakiem
40min
Łatwy
1 kostka
2
Pierś Z Kurczaka
2
Jajko
1 opakowanie
Szpinak Mrożony
25 g
Szpinak świeży
1
Cebula
0.5 łyżeczka
Chili
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
12.42 g
Węglowodany
1.19 g
Tłuszcze
4.28 g
Wartość energetyczna
96.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Krok 2
3 min
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Krok 3
10 min
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać. W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę. Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem.
Krok 4
7 min
Na rozbite piersi nakładać pośrodku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa.
Krok 5
15 min
Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.
Kotlet de volaille to klasyczna propozycja na obiad, który może być inny niż dotychczas. W tym wydaniu, do przepisu zawędrował też szpinak, dzięki czemu potrawa zyskuje trochę zieleni i nowego smaku. Nie traci jednak przy tym na apetyczności! Sprawdźcie sami!
Komentarze 0