Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De volaille ze szpinakiem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
2 
Jajko
1 paczka
Szpinak Mrożony
25 g
Szpinak świeży
1 
Cebula
0.5 łyżeczka
Chili
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.19 g
Wartość energetyczna
96.44 kcal
Tłuszcze
4.28 g
Białko
12.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Krok 2
3 min
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Krok 3
10 min
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać. W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę. Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem.
Krok 4
7 min
Na rozbite piersi nakładać pośrodku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa.
Krok 5
15 min
Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.
De volaille ze szpinakiem

Krok 1 z 5

Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.

De volaille ze szpinakiem

Krok 2 z 5

Cebulę obrać i posiekać w kostkę.

De volaille ze szpinakiem

Krok 3 z 5

Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać. W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę. Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem.

De volaille ze szpinakiem

Krok 4 z 5

Na rozbite piersi nakładać pośrodku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa.

De volaille ze szpinakiem

Krok 5 z 5

Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.

Kotlet de volaille to klasyczna propozycja na obiad, który może być inny niż dotychczas. W tym wydaniu, do przepisu zawędrował też szpinak, dzięki czemu potrawa zyskuje trochę zieleni i nowego smaku. Nie traci jednak przy tym na apetyczności! Sprawdźcie sami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika