Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlet de volaille to klasyczna propozycja na obiad, który może być inny niż dotychczas. W tym wydaniu, do przepisu zawędrował też szpinak, dzięki czemu potrawa zyskuje trochę zieleni i nowego smaku. Nie traci jednak przy tym na apetyczności! Sprawdźcie sami!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Krok 2
3 min
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Krok 3
10 min
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać. W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę. Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem.
Krok 4
7 min
Na rozbite piersi nakładać pośrodku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa.
Krok 5
15 min
Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.
Krok 1
z
5
Piersi z kurczaka opłukać i rozbić tłuczkiem.
Krok 2
z
5
Cebulę obrać i posiekać w kostkę.
Krok 3
z
5
Szpinak mrożony przełożyć na patelnię i na małym ogniu podgrzewać. W tym czasie świeży szpinak posiekać nożem. Na patelnię przełożyć posiekany szpinak, dodać kostkę rosołową, pieprz, ostrą paprykę. Pod koniec smażenia wbić jajka, dobrze wymieszać. Jak się zetną wyłączyć pod gazem.
Krok 4
z
5
Na rozbite piersi nakładać pośrodku farsz, zwijać i wbijać wykałaczkę, aby utrzymała kształt mięsa.
Krok 5
z
5
Przełożyć na rozgrzaną i wysmarowaną olejem patelnię i smażyć z każdej strony na małym ogniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0