Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami
Dodaj do CookBook

Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

(0)
19 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
500  g
Ziemniaki ugotowane
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
trochę
Suszone grzyby
250  g
Pieczarki Zobacz naszą wskazówkę
1  łyżeczka
Majeranek suszony
2  łyżek
Kwaśna śmietana
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej lub oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
28 g
Wartość energetyczna
208.2 kcal
Tłuszcze
4.3 g
Białko
6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli Wigilia to czerwony barszcz. Barszcz to jedna z najbardziej popularnych, świątecznych zup, która tuż obok grzybowej najczęściej pojawia się na stole. My bardzo go lubimy, dlatego nie mogło zabraknąć kolejnego przepisu na tę zupę. Jeśli szukasz pomysłu na barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami – zainspiruj się naszym przepisem i gotuj razem z nami.

Do przygotowania zupy potrzebujesz jedynie kilku składników. Ciekawym dodatkiem są tu grzyby – suszone, leśne grzyby i świeże pieczarki, które podsmażamy z cebulką i czosnkiem. Do tego majeranek, który podkreśli smak i aromat zupy. Razem z grzybami podsmażamy też ugotowane wcześniej ziemniaki. To dobry sposób na wykorzystanie warzyw, które zostały Ci z poprzedniego obiadu. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a Ty zrobisz pyszny posiłek dla siebie i bliskich. Barszcz możesz przygotować samodzielnie od początku lub wykorzystać Barszcz Czerwony WINIARY, co jeszcze ułatwia i przyspiesza gotowanie. Tuż przed podaniem możesz udekorować zupę odrobiną kwaśnej śmietany. To nasz pomysł na pyszny zabielany barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami - w sam raz dla całej rodziny.

Przygotowanie

19 min
  • Krok 1

    5 min
    Grzyby namocz we wrzątku. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki posiekaj.
  • Krok 2

    2 min
    Namoczone grzyby odciśnij i posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej oliwę lub olej i wrzuć cebulkę. Kiedy zmięknie, dodaj pieczarki i czosnek i smaż, aż grzyby się lekko zarumienią.
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj suszone grzyby, majeranek i utłuczone ugotowane ziemniaki. Całość dokładnie wymieszaj i smaż ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Barszcz Winiary przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawaj ze smażonymi ziemniakami. Jeśli chcesz - możesz udekorować zupę kwaśną śmietaną.
Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

Krok 1 z 5

Grzyby namocz we wrzątku. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki posiekaj.

Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

Krok 2 z 5

Namoczone grzyby odciśnij i posiekaj.

Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

Krok 3 z 5

Na patelni rozgrzej oliwę lub olej i wrzuć cebulkę. Kiedy zmięknie, dodaj pieczarki i czosnek i smaż, aż grzyby się lekko zarumienią.

Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

Krok 4 z 5

Dodaj suszone grzyby, majeranek i utłuczone ugotowane ziemniaki. Całość dokładnie wymieszaj i smaż ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu. Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Barszcz czerwony z tłuczonymi, smażonymi ziemniakami

Krok 5 z 5

Barszcz Winiary przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Podawaj ze smażonymi ziemniakami. Jeśli chcesz - możesz udekorować zupę kwaśną śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu