Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Czereśnie kandyzowane

Czereśnie kandyzowane

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

40 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Czereśnie
1  kg
Cukier
2  łyżek
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.27 g
Węglowodany
29.02 g
Tłuszcze
0.05 g
Wartość energetyczna
112.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na wiosnę i latem z przyjemnością objadamy się świeżymi owocami i warzywami. Pamiętajmy jednak, aby zawczasu przygotować sobie zapas tych pysznych dobrodziejstw na zimę. Czereśnie kandyzowane wyśmienicie spisują się jako dodatek do deserów, ciast, owsianek, a nawet do zjadania prosto ze słoika! Korzystajmy z czereśni, póki jest na nie sezon!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    20 min
    DZIEŃ 1: 30 dag cukru zalewamy 1/4 szklanki wody, podgrzewamy, aż się rozpuści i studzimy. Wrzucamy do syropu wydrylowane czereśnie, podgrzewamy 20 minut (nie dopuszczając do wrzenia), przykrywamy i zostawiamy do następnego dnia.
  • Krok 2

    15 min
    DZIEŃ 2: Wyjmujemy owoce, do syropu dodajemy kolejne 40 dag cukru, rozpuszczamy go, znów wrzucamy czereśnie i podgrzewamy 15 minut. Zostawiamy do następnego dnia.
  • Krok 3

    20 min
    DZIEŃ 3: Wyjmujemy owoce, dosypujemy do syropu resztę cukru, gdy się rozpuści, wrzucamy ponownie owoce, podgrzewamy 20 min. dodajemy sok z cytryny. Studzimy i suszymy nadziewając na patyczki od szaszłyków. Wkładamy do słoiczków.
Czereśnie kandyzowane

Krok 1 z 3

DZIEŃ 1: 30 dag cukru zalewamy 1/4 szklanki wody, podgrzewamy, aż się rozpuści i studzimy. Wrzucamy do syropu wydrylowane czereśnie, podgrzewamy 20 minut (nie dopuszczając do wrzenia), przykrywamy i zostawiamy do następnego dnia.

Czereśnie kandyzowane

Krok 2 z 3

DZIEŃ 2: Wyjmujemy owoce, do syropu dodajemy kolejne 40 dag cukru, rozpuszczamy go, znów wrzucamy czereśnie i podgrzewamy 15 minut. Zostawiamy do następnego dnia.

Czereśnie kandyzowane

Krok 3 z 3

DZIEŃ 3: Wyjmujemy owoce, dosypujemy do syropu resztę cukru, gdy się rozpuści, wrzucamy ponownie owoce, podgrzewamy 20 min. dodajemy sok z cytryny. Studzimy i suszymy nadziewając na patyczki od szaszłyków. Wkładamy do słoiczków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • środek do polerowania kuchni
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybki placek drożdżowy

    Szybki placek drożdżowy

    1 godz 45 min Łatwy
  • Nalewka z czarnej porzeczki

    Nalewka z czarnej porzeczki

    504 godz 30 min Łatwy
  • Moczka – przepis na zupę piernikową

    Moczka – przepis na zupę piernikową

    30 min Łatwy
  • Zupa z suszonych owoców z prażonymi migdałami

    Zupa z suszonych owoców z prażonymi migdałami

    2 godz 34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu