Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Czekoladowe salami

Czekoladowe salami

(0)
3 godz 11 min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Kruche ciasteczka
3 
Jajko
200  g
Cukier kryształ
3  łyżek
Rum
50  g
Cukier puder
200  g
Masło
150  g
Kakao ciemne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.56 g
Węglowodany
132.4 g
Tłuszcze
67.56 g
Wartość energetyczna
1102.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Czekoladowe salami to deser, który zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. To ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Poczuj intensywny smak kakao, kruchych ciasteczek i rumu. To prawdziwa uczta dla miłośników słodkości. Przy tym jest to prosty i szybki w przygotowaniu deser. Najwięcej czasu zajmuje chłodzenie – tu musisz wykazać się cierpliwością. Ale ten czas jest niezbędny, żeby salami czekoladowe smakowało, jak należy.


Czekoladowe salami – pyszny deser bez pieczenia

Głównymi składnikami tego deseru są kruche ciasteczka, jajka, masło, kakao i cukier. W wersji dla dorosłych dodajemy rum, ale jeśli nie lubisz tego smaku, możesz dodać inny alkohol. Dla urozmaicenia, możesz dodać też posiekane bakalie, orzechy, rodzynki lub wiórki kokosowe. Wybierz swoje ulubione dodatki i przygotuj salami czekoladowe dokładnie, jak lubisz. 

Czekoladowe salami ciasto bez pieczenia, które jest często kojarzone z kuchnią babć, co czyni je jeszcze bardziej wyjątkowym. To doskonały deser na różne okazje, od rodzinnych spotkań po świąteczne przyjęcia.

Masz chęć na coś słodkiego dla siebie i swoich bliskich? Przygotuj ciasto salami czekoladowe bez pieczenia według naszego przepisu. Smacznego!

Przygotowanie

191 min
  • Krok 1

    10 min
    Miękkie masło utrzyj na puch. W innym drugim naczyniu ubij jajka z granulowanym cukrem, aż uzyskasz gładką i jednolitą masę. Dodaj ją do kremu maślanego. Wymieszaj całość szpatułką, aż krem będzie gładki i puszysty. Dodaj kakao, rozgniecione ciasteczka, wlej rum i dobrze mieszaj.
  • Krok 2

    180 min
    Powstałą masę przełóż na kawałek folii aluminiowej i nadaj jej kształt salami. Zawiń szczelnie i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny. Słodkie salami pokrój w plasterki.
  • Krok 3

    1 min
    Jeśli chcesz, możesz podać ciasto z dodatkiem bitej śmietany.
Czekoladowe salami

Krok 1 z 3

Miękkie masło utrzyj na puch. W innym drugim naczyniu ubij jajka z granulowanym cukrem, aż uzyskasz gładką i jednolitą masę. Dodaj ją do kremu maślanego. Wymieszaj całość szpatułką, aż krem będzie gładki i puszysty. Dodaj kakao, rozgniecione ciasteczka, wlej rum i dobrze mieszaj.

Czekoladowe salami

Krok 2 z 3

Powstałą masę przełóż na kawałek folii aluminiowej i nadaj jej kształt salami. Zawiń szczelnie i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny. Słodkie salami pokrój w plasterki.

Czekoladowe salami

Krok 3 z 3

Jeśli chcesz, możesz podać ciasto z dodatkiem bitej śmietany.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Śledzie po tatarsku

    Śledzie po tatarsku

    1 godz 14 min Łatwy
  • Sos belgijski

    Sos belgijski

    10 min Łatwy
  • Smażone suszone grzyby

    Smażone suszone grzyby

    12 godz 25 min Średni
  • Ciasto bez jajek

    Ciasto bez jajek

    1 godz 10 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu