Możesz przygotować to danie z tego, co zostało, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji, ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Jeśli szukasz przepisów na smaczne, bezmięsne dania - mamy coś dla Ciebie. Zobacz nasz pomysł na kremowe curry z roślinnymi filecikami, które zrobisz w mniej niż pół godziny!
Bezmięsne curry – indyjskie inspiracje nie tylko dla wegetarian i wegan
Curry na bazie warzyw i roślinnych produktów to ciekawa alternatywa dla mięsnej wersji tego dania, która może urozmaicić Twoje codzienne menu. Masz ochotę zrobić to jednogarnkowe razem z nami? Zaczynajmy! Jako bazę wykorzystamy tu rozmaite warzywa: cebulę, marchewkę, paprykę, brokuły, bataty. Dodamy też roślinne fileciki, które zastąpią nam kurczaka. Sos zrobimy na bazie śmietanki, wody i WINIARY Pomysł na… curry z tego, co zostało. W wersji wegańskiej klasyczną śmietankę możesz zastąpić mlekiem lub śmietanką kokosową. Gotowe curry posyp świeżymi, drobno posiekanymi ziołami. Danie super smakuje z ryżem jaśminowym.
Poznaj nasz sposób na gotowanie bez marnowania i zrób ten smaczny posiłek dla siebie i swoich bliskich. Smacznego!
Komentarze 0