Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Te uroczo wyglądające, ziołowo -czosnkowo aromatyczne i pyszne okrągłe cukinie skradną niejedno podniebienie ;)
Przygotowanie
40 min
Krok 1
6 min
Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.
Krok 2
5 min
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
1 min
Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
Krok 4
3 min
Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.
Krok 5
25 min
Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni
Krok 1
z
5
Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.
Krok 2
z
5
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
z
5
Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
Krok 4
z
5
Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.
Krok 5
z
5
Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0