Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kolorowaKuchnia

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Sos czosnkowy WINIARY
2  łyżek
Sos czosnkowy WINIARY w butelce
6 
Cukinia (lub opcjonalnie, inne warzywa dobre do nadziewania, np. bakłażan czy papryka)
400  g
Mięso mielone
1  puszka
Czerwona fasola
50  g
Ulubiony żółty ser
1 
Cebula
3  ząbków
Czosnek
trochę
Zioła: rozmaryn, bazylia, pietruszka, koperek
2 
Jajka
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Curry
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
46.6 g
Węglowodany
35.81 g
Tłuszcze
29.74 g
Wartość energetyczna
582.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Te uroczo wyglądające, ziołowo -czosnkowo aromatyczne i pyszne okrągłe cukinie skradną niejedno podniebienie ;)

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    6 min
    Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Krok 3

    1 min
    Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
  • Krok 4

    3 min
    Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.
  • Krok 5

    25 min
    Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni
Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 1 z 5

Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 2 z 5

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 3 z 5

Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 4 z 5

Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 5 z 5

Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Curry
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Faszerowany kabaczek

    Faszerowany kabaczek

    1 godz 59 min Łatwy
  • Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

    Tarta z cukinią, tuńczykiem, oliwkami i ziołami

    1 godz Łatwy
  • Fasola mung z warzywami z patelni

    Fasola mung z warzywami z patelni

    5 godz 15 min Łatwy
  • Letnia zupa tajska ze świeżymi warzywami

    Letnia zupa tajska ze świeżymi warzywami

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu