Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami
40min
Łatwy
2
łyżeczek
2
łyżek
6
Cukinia
400
g
Mięso mielone
1
puszka
Czerwona fasola
50
g
Ser żółty
1
Cebula
3
ząbków
trochę
Zioła: rozmaryn, bazylia, pietruszka, koperek
2
Jajka
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
trochę
Curry
.
Wartości odżywcze
Białko
42.74 g
Węglowodany
40.04 g
Tłuszcze
47.24 g
Wartość energetyczna
744.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
6 min
Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.
Krok 2
5 min
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
1 min
Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
Krok 4
3 min
Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.
Krok 5
25 min
Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni
Te uroczo wyglądające, ziołowo -czosnkowo aromatyczne i pyszne okrągłe cukinie skradną niejedno podniebienie ;)
Komentarze 0