Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
6 
Cukinia
400 g
Mięso mielone
1 puszka
Czerwona fasola
50 g
Ser żółty
1 
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 trochę
Koperek suszony
2 
Jajko
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
1 trochę
Curry
1 trochę
Rozmaryn
1 trochę
Bazylia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
732.62 kcal
Węglowodany
39.94 g
Białko
42.79 g
Tłuszcze
46.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
6 min
Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.
Krok 2
5 min
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
2 min
Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
Krok 4
5 min
Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.
Krok 5
25 min
Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni
Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 1 z 5

Zaczynamy od wydrążenia cukinii, ścianki powinny mieć od 0,5 do 1 cm grubości. Delikatnie solimy i odstawiamy.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 2 z 5

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Pod koniec smażenia dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 3 z 5

Dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 4 z 5

Następnie do mięsa dodajemy fasolę, żółty ser, drobno posiekane zioła, sosy Winiary i jajka. Całość dokładnie mieszamy i nadziewamy cukinie.

Cukinie z mięsem mielonym, fasolą i ziołami

Krok 5 z 5

Zapiekamy przez ok 20-25 min w temp 180 stopni

Te uroczo wyglądające, ziołowo -czosnkowo aromatyczne i pyszne okrągłe cukinie skradną niejedno podniebienie ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika