Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

0
61 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Italia Neapolitański WINIARY
50 ml
Śmietana 12%
2 
Cukinia
2 
Cebula
2 
Pomidory
3 łyżek
Olej
200 g
Ser feta
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.56 g
Węglowodany
11.94 g
Tłuszcze
22.85 g
Wartość energetyczna
284.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

61 min
Krok 1
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
15 min
Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.
Krok 3
10 min
Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.
Krok 4
30 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.
Krok 5
1 min
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 2 z 5

Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 3 z 5

Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 4 z 5

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 5 z 5

Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą to wegetariański pomysł na obiad, bo zapiekankę możesz podać z ryżem. Cukinia i pomidory to doskonały włoski duet, a połączenie to wzbogacisz, dodając do niego Sos Neapolitański Italia WINIARY. Podaną z ryżem cukinię zapiekaną z pomidorami i fetą przyozdób dodatkowo świeżą rukolą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika