Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą to wegetariański pomysł na obiad, bo zapiekankę możesz podać z ryżem. Cukinia i pomidory to doskonały włoski duet, a połączenie to wzbogacisz, dodając do niego Sos Neapolitański Italia WINIARY. Podaną z ryżem cukinię zapiekaną z pomidorami i fetą przyozdób dodatkowo świeżą rukolą.
Przygotowanie
61 min
Krok 1
5 min
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
15 min
Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.
Krok 3
10 min
Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.
Krok 4
30 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.
Krok 5
1 min
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Krok 1
z
5
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
5
Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.
Krok 3
z
5
Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.
Krok 4
z
5
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.
Krok 5
z
5
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0