Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Neapolitański Italia WINIARY
50  ml
Śmietana 12%
2 
Cukinia
2 
Cebula
2 
Pomidory
3  łyżek
Olej
200  g
Ser feta
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.19 g
Tłuszcze
23.11 g
Wartość energetyczna
319.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą to wegetariański pomysł na obiad, bo zapiekankę możesz podać z ryżem. Cukinia i pomidory to doskonały włoski duet, a połączenie to wzbogacisz, dodając do niego Sos Neapolitański Italia WINIARY. Podaną z ryżem cukinię zapiekaną z pomidorami i fetą przyozdób dodatkowo świeżą rukolą.

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    5 min
    Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 2

    15 min
    Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.
  • Krok 3

    10 min
    Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.
  • Krok 4

    30 min
    Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 1 z 5

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 2 z 5

Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 3 z 5

Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 4 z 5

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Krok 5 z 5

Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Brunch
  • Kuchnia włoska
  • Lunch
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z piekarnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane

    Polędwiczki wieprzowe zapiekane

    57 min Łatwy
  • Gnocchii z pomidorami i bazylią

    Gnocchii z pomidorami i bazylią

    27 min Łatwy
  • Pieczeń wieprzowa w sosie pomarańczowym

    Pieczeń wieprzowa w sosie pomarańczowym

    1 godz 52 min Łatwy
  • Indyk w sosie pieczarkowo-śmietanowo-serowym

    Indyk w sosie pieczarkowo-śmietanowo-serowym

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu