Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Clafoutis z jabłkami

Clafoutis z jabłkami

(1)
55min
Autorem przepisu jest Guiovanna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Jabłko
125  g
Mąka pszenna
80  g
Cukier trzcinowy
2 
Jajko
500  ml
Mleko ryżowe lub jakikolwiek napój roślinny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.15 g
Węglowodany
30.61 g
Tłuszcze
1.98 g
Wartość energetyczna
142.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Znasz to uczucie, gdy nagle masz chęć na coś słodkiego i zaczynasz szukać przepisu na deser, który możesz przygotować bez wychodzenia na zakupy? Jeśli tak, to przepis na clafoutis warto mieć pod ręką. Przygotujesz go z zaledwie kilku składników, które zapewne zwykle masz w domu.

Clafoutis to francuski deser, a dokładniej - ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstego budyniu i zapiekane z owocami. Jego zaletą jest to, że możesz zmieniać i dopasowywać ten przepis do swoich smaków. Wystarczy, że dodasz dowolne owoce. W naszym przepisie użyliśmy jabłek, ale dobrze sprawdzą się też gruszki, maliny, truskawki, jagody, borówki, brzoskwinie, nektarynki i wiele, wiele innych… Wszystko zależy od tego, na co akurat masz ochotę i na co jest sezon. Możesz też dodać przyprawy korzenne, np. cynamon, imbir, mielone goździki, kardamon lub anyż, a wierzch posypać posiekanymi orzechami albo migdałami. Dzięki temu za każdym razem będzie smakować inaczej i nigdy się nie znudzi.

Czy już czas na deser? Odkryj nasz przepis na clafoutis z jabłkami i przygotuj ten deser dla siebie i bliskich. Będzie smacznie, dokładnie tak, jak lubisz.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Wymieszaj jajka, mąkę i cukier, a następnie stopniowo dodawaj napój roślinny. Wlej mieszankę do naczynia do zapiekania.
  • Krok 2

    1 min
    Na wierzch dodaj pokrojone w kostkę jabłka.
  • Krok 3

    45 min
    Piecz przez 45 minut w temperaturze 180°C (bez termoobiegu).
Clafoutis z jabłkami

Krok 1 z 3

Wymieszaj jajka, mąkę i cukier, a następnie stopniowo dodawaj napój roślinny. Wlej mieszankę do naczynia do zapiekania.

Clafoutis z jabłkami

Krok 2 z 3

Na wierzch dodaj pokrojone w kostkę jabłka.

Clafoutis z jabłkami

Krok 3 z 3

Piecz przez 45 minut w temperaturze 180°C (bez termoobiegu).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Zawijańce z tortilli z almette, serem i szynką

    Zawijańce z tortilli z almette, serem i szynką

    10 min Łatwy
  • Żeberka w sosie BBQ

    Żeberka w sosie BBQ

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    1 godz Łatwy
  • Chłopski garnek z kiełbasą

    Chłopski garnek z kiełbasą

    1 godz Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu