Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 łyżeczka
Amoniak
2 łyżeczek
Kakao
25 dag
Cukier puder
25 dag
Mąka
6 
Jajko
30 dag
Margaryna
1 paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1 słoik
Wiśnie drylowane
0.5 szklanka
Woda
0.5 szklanka
Mleko
1 paczka
Polewa czekoladowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
281.5 kcal
Tłuszcze
28.21 g
Białko
4.68 g
Węglowodany
19.33 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.
Krok 2
5 min
Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao.
Krok 3
20 min
Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 4
10 min
Bitą śmietanę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć, łączymy z ubitą śmietaną. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.
Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 1 z 4

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 2 z 4

Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 3 z 4

Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 4 z 4

Bitą śmietanę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć, łączymy z ubitą śmietaną. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.

Pyszne ciasto wiśniowe z bitą śmietaną to Wasz nowy gwóźdź programu podczas rodzinnych przyjęć! Fantastycznie smakuje, jeszcze lepiej pachnie, a kolejne warstwy stanowią mieszankę emocji i wrażeń smakowych. Galaretka kiwi przeplatająca się z truskawkowym posmakiem w masie śmietanowej i wiśniami to coś, czego długo nie zapomnicie. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika