Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  paczek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
50  g
Bita śmietana
0.5  łyżeczka
Amoniak
2  łyżeczek
Kakao
25  dag
Cukier puder
25  dag
Mąka
6 
Jajko
30  dag
Margaryna
1  paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  słoik
Wiśnie bez pestek
0.5  szklanka
Woda
0.5  szklanka
Mleko
1  paczka
Polewa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.68 g
Węglowodany
31.89 g
Tłuszcze
15.72 g
Wartość energetyczna
281.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszne ciasto wiśniowe ze śnieżką to Wasz nowy gwóźdź programu podczas rodzinnych przyjęć! Fantastycznie smakuje, jeszcze lepiej pachnie, a kolejne warstwy stanowią mieszankę emocji i wrażeń smakowych. Galaretka kiwi przeplatająca się z truskawkowym posmakiem w masie śmietanowej i wiśniami to coś, czego długo nie zapomnicie. Pycha!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.
  • Krok 2

    20 min
    Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.
  • Krok 3

    15 min
    Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.
Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 1 z 3

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 2 z 3

Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 3 z 3

Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto Pawełek

    Ciasto Pawełek

    1 godz 48 min Łatwy
  • Kawowe z rogalikami

    Kawowe z rogalikami

    2 godz 50 min Średni
  • Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

    Ciasto z makiem i kremem czekoladowo-orzechowym

    2 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu