Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  łyżeczka
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  paczek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
50  g
Bita śmietana
0.5  łyżeczka
Amoniak
2  łyżeczek
Kakao
25  dag
Cukier puder
25  dag
Mąka
6 
Jajko
30  dag
Margaryna
1  paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  słoik
Wiśnie bez pestek
0.5  szklanka
Woda
0.5  szklanka
Mleko
1  paczka
Polewa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.68 g
Węglowodany
31.89 g
Tłuszcze
15.72 g
Wartość energetyczna
281.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.
Krok 2
20 min
Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3
15 min
Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.
Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 1 z 3

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 2 z 3

Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.

Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną

Krok 3 z 3

Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.

Pyszne ciasto wiśniowe ze śnieżką to Wasz nowy gwóźdź programu podczas rodzinnych przyjęć! Fantastycznie smakuje, jeszcze lepiej pachnie, a kolejne warstwy stanowią mieszankę emocji i wrażeń smakowych. Galaretka kiwi przeplatająca się z truskawkowym posmakiem w masie śmietanowej i wiśniami to coś, czego długo nie zapomnicie. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika