Ciasto z wiśniami i bitą śmietaną
45min
Łatwy
0.5
łyżeczka
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2
paczek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
50
g
Bita śmietana
0.5
łyżeczka
Amoniak
2
łyżeczek
Kakao
25
dag
Cukier puder
25
dag
Mąka
6
Jajko
30
dag
Margaryna
1
paczka
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1
słoik
Wiśnie bez pestek
0.5
szklanka
Woda
0.5
szklanka
Mleko
1
paczka
Polewa
.
Wartości odżywcze
Białko
4.68 g
Węglowodany
31.89 g
Tłuszcze
15.72 g
Wartość energetyczna
281.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i amoniak. Mieszamy. Dodajemy pianę ubitą z białek.
Krok 2
20 min
Ciasto dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremek 25x36cm i pieczemy jeden placek około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3
15 min
Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki mleka. Galaretkę rozrabiamy w wodzie i gdy zacznie tężeć łączymy z ubitą śnieżką. Przełożenie ciasta: ciasto; tężejąca masa z wiśniami; ciasto z kakao; masa śnieżkowa; ciasto; polewa.
Pyszne ciasto wiśniowe ze śnieżką to Wasz nowy gwóźdź programu podczas rodzinnych przyjęć! Fantastycznie smakuje, jeszcze lepiej pachnie, a kolejne warstwy stanowią mieszankę emocji i wrażeń smakowych. Galaretka kiwi przeplatająca się z truskawkowym posmakiem w masie śmietanowej i wiśniami to coś, czego długo nie zapomnicie. Pycha!
Komentarze 0