Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z konfiturą

0
373 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 szklanek
Mąka
4 szklanek
Mleko
250 g
Margaryna
2 
Żółtko
2 łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
0.75 szklanka
Cukier puder
300 g
Konfitura wiśniowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.42 g
Wartość energetyczna
144.56 kcal
Tłuszcze
10.55 g
Białko
3.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

373 min
Krok 1
15 min
Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.
Krok 2
3 min
Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.
Krok 3
7 min
Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Krok 4
3 min
Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.
Krok 5
45 min
Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.
Krok 6
300 min
Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.
Ciasto z konfiturą

Krok 1 z 6

Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.

Ciasto z konfiturą

Krok 2 z 6

Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.

Ciasto z konfiturą

Krok 3 z 6

Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.

Ciasto z konfiturą

Krok 4 z 6

Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.

Ciasto z konfiturą

Krok 5 z 6

Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.

Ciasto z konfiturą

Krok 6 z 6

Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.

Kawałki domowego ciasta z konfiturą wiśniową i Budyniem śmietankowym WINIARY, posypanego cukrem pudrem, podawaj do kawy, herbaty lub innego ciepłego napoju. Do upieczenia ciasta z konfiturą możesz wykorzystać domowe przetwory z dowolnych owoców (np. leśnych), a także ulubiony smak budyniu. Każdą porcję ciasta możesz dodatkowo ozdobić łyżeczką konfitury - niekoniecznie takiej samej, jaka została użyta w słodkim wypieku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika