Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kawałki domowego ciasta z konfiturą wiśniową i Budyniem śmietankowym WINIARY, posypanego cukrem pudrem, podawaj do kawy, herbaty lub innego ciepłego napoju. Do upieczenia ciasta z konfiturą możesz wykorzystać domowe przetwory z dowolnych owoców (np. leśnych), a także ulubiony smak budyniu. Każdą porcję ciasta możesz dodatkowo ozdobić łyżeczką konfitury - niekoniecznie takiej samej, jaka została użyta w słodkim wypieku.
Przygotowanie
373 min
Krok 1
15 min
Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.
Krok 2
3 min
Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.
Krok 3
7 min
Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Krok 4
3 min
Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.
Krok 5
45 min
Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.
Krok 6
300 min
Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.
Krok 1
z
6
Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.
Krok 2
z
6
Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.
Krok 3
z
6
Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Krok 4
z
6
Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.
Krok 5
z
6
Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.
Krok 6
z
6
Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0