Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto z konfiturą wiśniową

Ciasto z konfiturą wiśniową

(2)
6 godz 13 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

30 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
3  szklanek
Mąka
4  szklanek
Mleko
250  g
Margaryna
2 
Żółtko
2  łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
0.75  szklanka
Cukier puder
300  g
Konfitura wiśniowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.19 g
Węglowodany
19.68 g
Tłuszcze
5.65 g
Wartość energetyczna
138.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kawałki domowego ciasta z konfiturą wiśniową i Budyniem śmietankowym WINIARY, posypanego cukrem pudrem, podawaj do kawy, herbaty lub innego ciepłego napoju. Do upieczenia ciasta z konfiturą możesz wykorzystać domowe przetwory z dowolnych owoców (np. leśnych), a także ulubiony smak budyniu. Każdą porcję ciasta możesz dodatkowo ozdobić łyżeczką konfitury - niekoniecznie takiej samej, jaka została użyta w słodkim wypieku.

Przygotowanie

373 min
  • Krok 1

    15 min
    Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.
  • Krok 2

    3 min
    Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.
  • Krok 3

    7 min
    Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.
  • Krok 4

    3 min
    Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.
  • Krok 5

    45 min
    Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.
  • Krok 6

    300 min
    Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.
Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 1 z 6

Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 2 z 6

Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 3 z 6

Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 4 z 6

Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 5 z 6

Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 6 z 6

Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka letnia

    Szarlotka letnia

    1 godz 55 min Średni
  • Drożdżówki z budyniem

    Drożdżówki z budyniem

    1 godz 12 min Łatwy
  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Napoleonka

    Napoleonka

    3 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu