Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto z konfiturą wiśniową
Dodaj do CookBook

Ciasto z konfiturą wiśniową

(2)
6 godz 13 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

30 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
3  szklanek
Mąka
4  szklanek
Mleko
250  g
Margaryna
2 
Żółtko
2  łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
0.75  szklanka
Cukier puder
300  g
Konfitura wiśniowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.7 g
Wartość energetyczna
138.4 kcal
Tłuszcze
5.6 g
Białko
3.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kawałki domowego ciasta z konfiturą wiśniową i Budyniem śmietankowym WINIARY, posypanego cukrem pudrem, podawaj do kawy, herbaty lub innego ciepłego napoju. Do upieczenia ciasta z konfiturą możesz wykorzystać domowe przetwory z dowolnych owoców (np. leśnych), a także ulubiony smak budyniu. Każdą porcję ciasta możesz dodatkowo ozdobić łyżeczką konfitury - niekoniecznie takiej samej, jaka została użyta w słodkim wypieku.

Przygotowanie

373 min
  • Krok 1

    15 min
    Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.
  • Krok 2

    3 min
    Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.
  • Krok 3

    7 min
    Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.
  • Krok 4

    3 min
    Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.
  • Krok 5

    45 min
    Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.
  • Krok 6

    300 min
    Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.
Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 1 z 6

Mąkę zagnieć z cukrem, margaryną, żółtkami, jajkiem, śmietaną i Proszkiem do pieczenia. Podziel na dwie części i rozwałkuj.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 2 z 6

Jedną część wyłóż do wysmarowanej blachy. Rozprowadź konfiturę wiśniową na cieście.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 3 z 6

Budynie rozprowadź w szklance mleka, pozostałe mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez 30 sekund, cały czas mieszając.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 4 z 6

Budyń wyłóż na konfiturę, na wierzch połóż drugą część rozwałkowanego ciasta.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 5 z 6

Piecz przez 45 minut w temp. 180°C.

Ciasto z konfiturą wiśniową

Krok 6 z 6

Zostaw do ostudzenia, a następnie włóż do lodówki na 5 godzin.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Najlepszy deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto cytrynowe

    Ciasto cytrynowe

    2 godz Łatwy
  • Ciasto cytrynowe z cukinią

    Ciasto cytrynowe z cukinią

    1 godz 23 min Łatwy
  • Ciasto cytrynowe z bezą

    Ciasto cytrynowe z bezą

    40 min Łatwy
  • Ciasto ucierane z truskawkami

    Ciasto ucierane z truskawkami

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu