Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz przepisu na szybkie ciasto? Sprawdź, jak wykonać ciasto z jabłkami i kruszonką! Ucierane ciasto z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY w towarzystwie jabłek, posypanych startą na tarce kruszonką to propozycja na lekki i słodki podwieczorek. Delikatne ciasto nadaje się do serwowania z kawą, ciepłym mlekiem lub herbatą.
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
Jabłka obieramy i kroimy w cząstki, posypujemy cynamonem.
Krok 2
5 min
Wykonujemy kruszonkę: mieszamy 0,5 kostki masła, 0,5 szklanki cukru i 0,75 szklanki mąki.Kruszonkę wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania ciasta.
Krok 3
15 min
200g masła ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, a następnie cukier puder. Cały czas ucieramy. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką lub mikserem na minimalnych obrotach. Ciasto wylewamy na formę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4
5 min
Na ciasto nakładamy jabłka, a następnie startą na tarce kruszonkę.
Krok 5
60 min
Tak przygotowane ciasto wkładamy po do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60-65 minut.
Krok 1
z
5
Jabłka obieramy i kroimy w cząstki, posypujemy cynamonem.
Krok 2
z
5
Wykonujemy kruszonkę: mieszamy 0,5 kostki masła, 0,5 szklanki cukru i 0,75 szklanki mąki.Kruszonkę wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania ciasta.
Krok 3
z
5
200g masła ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, a następnie cukier puder. Cały czas ucieramy. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką lub mikserem na minimalnych obrotach. Ciasto wylewamy na formę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4
z
5
Na ciasto nakładamy jabłka, a następnie startą na tarce kruszonkę.
Krok 5
z
5
Tak przygotowane ciasto wkładamy po do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60-65 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0