Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na stolnicę wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie masło. Dokładnie siekamy. Następnie dodajemy cukier i żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie połówki.
Krok 2
60 min
Jedną odstawiamy na 1 godz. do zamrażalnika.
Krok 3
5 min
Drugą wykładamy na wysmarowaną blaszkę. Na ciasto dajemy dżem.
Krok 4
50 min
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i trzemy na tarce o grubych oczkach na dżem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 min.
Krok 1
z
4
Na stolnicę wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie masło. Dokładnie siekamy. Następnie dodajemy cukier i żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie połówki.
Krok 2
z
4
Jedną odstawiamy na 1 godz. do zamrażalnika.
Krok 3
z
4
Drugą wykładamy na wysmarowaną blaszkę. Na ciasto dajemy dżem.
Krok 4
z
4
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i trzemy na tarce o grubych oczkach na dżem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0