Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto truskawkowe z galaretką

0
78 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Herbatniki
800 g
Truskawki
500 g
Twaróg półtłusty
3 paczek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
2 łyżek
Cukier puder
0.5 szklanka
Śmietana 30%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.93 g
Wartość energetyczna
139.99 kcal
Węglowodany
16.18 g
Białko
5.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

78 min
Krok 1
3 min
Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
Krok 2
10 min
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
Krok 3
10 min
Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
Krok 4
10 min
Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
Krok 5
30 min
Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 5
5 min
Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.
Krok 6
10 min
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.
Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 1 z 7

Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 2 z 7

Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 3 z 7

Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 4 z 7

Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 5 z 7

Wstaw do lodówki na pół godziny.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 5 z 7

Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.

Ciasto truskawkowe z galaretką

Krok 6 z 7

Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.

Ciasto truskawkowe z galaretką to prosty sposób na przygotowanie smacznego i lekkiego deseru. Słodki smak truskawek w połączeniu z galaretką WINIARY i serkiem twarogowym rozkocha w sobie każdego! Takiej smakowitej mieszance nie oprą się nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy słodkości. Wykorzystaj sezon na truskawki i sprawdź nasz przepis na ciasto truskawkowe z galaretką!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika