Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto truskawkowe z galaretką to prosty sposób na przygotowanie smacznego i lekkiego deseru. Słodki smak truskawek w połączeniu z galaretką WINIARY i serkiem twarogowym rozkocha w sobie każdego! Takiej smakowitej mieszance nie oprą się nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy słodkości. Wykorzystaj sezon na truskawki i sprawdź nasz przepis na ciasto truskawkowe z galaretką!
Przygotowanie
78 min
Krok 1
3 min
Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
Krok 2
10 min
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
Krok 3
10 min
Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
Krok 4
10 min
Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
Krok 5
30 min
Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 5
5 min
Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.
Krok 6
10 min
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.
Krok 1
z
7
Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
Krok 2
z
7
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
Krok 3
z
7
Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
Krok 4
z
7
Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
Krok 5
z
7
Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 5
z
7
Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.
Krok 6
z
7
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0