Ciasto truskawkowe z galaretką
78min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.85 g
Węglowodany
17.51 g
Tłuszcze
5.6 g
Wartość energetyczna
139.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
78 min
Krok 1
3 min
Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
Krok 2
10 min
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
Krok 3
10 min
Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
Krok 4
10 min
Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
Krok 5
30 min
Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 5
5 min
Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.
Krok 6
10 min
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.
Ciasto truskawkowe z galaretką to prosty sposób na przygotowanie smacznego i lekkiego deseru. Słodki smak truskawek w połączeniu z galaretką WINIARY i serkiem twarogowym rozkocha w sobie każdego! Takiej smakowitej mieszance nie oprą się nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy słodkości. Wykorzystaj sezon na truskawki i sprawdź nasz przepis na ciasto truskawkowe z galaretką!
Komentarze 0