
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto śmietanowe z galaretkami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
35 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
15 minKrok 7
180 minKrok 1 z 7
Biszkopt: Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę. Dodaj cukier, następnie żółtka, jeszcze przez chwilę ubijaj.
Krok 2 z 7
Następnie delikatnie wymieszaj z mąkami przesianymi z Proszkiem do pieczenia WINIARY.
Krok 3 z 7
Wyłóż do wysmarowanej blachy (21x36 cm), wyrównaj. Piecz w temp.160 stopni Celsjusza przez 35 minut. Ostudź i przekrój na 2 blaty.
Krok 4 z 7
Połącz składniki ponczu, wymieszaj.
Krok 5 z 7
Każdą galaretkę przygotuj oddzielnie w 400 ml wrzącej wody, ostudź i wstaw do lodówki do schłodzenia. Następnie pokrój w kostkę i połącz z masą śmietankową.
Krok 6 z 7
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY. Żelatynę rozprowadź w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodaj do śmietany energicznie ubijając. Dodaj galaretki, wymieszaj i wyłóż na nasączony biszkopt, przykryj drugim blatem.
Krok 7 z 7
Ciasto wstaw do lodówki na około 3 godziny. Następnie posyp cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1