Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placek – ciasto z kokosem: białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy.
Placek – ciasto kakaowe: margarynę, mleko, cukier i kakao zagotowujemy i studzimy. Dodajemy mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
Na blachę dajemy na przemian ciasto kakaowe i kokosowe. Pieczemy do 45 minut w 180 stopniach. Chłodny placek przekrawamy na pół.
Masa: w 0,5 litra mleka robimy krem. W niedużej ilości mieszamy mąki i żółtka, a resztę zagotowujemy z cukrami. Masło ucieramy i łączymy z kremem.
Batoniki łamiemy i rozpuszczamy w mleku.
Studzimy.
Na końcu dodajemy batoniki do masy. Mieszamy. Batoniki Pawełki mają być o smaku toffi lub czekoladowym.
Przełożenie: ciasto kokosowo-kakaowe – masa – biszkopt – masa – ciasto kokosowo-kakaowe
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1