Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

(0)
2 godz 18 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest teachmetiger

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  paczka
Proszek do pieczenia WINIARY
110  ml
Mleko 3,2%
2 
Jajko
90  ml
Olej rzepakowy
200  g
Cukier trzcinowy
1  szczypta
Sól
200  g
Marchewka
70  g
Rodzynki sułtańskie
250  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
50  g
Mąka ziemniaczana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.01 g
Węglowodany
35.65 g
Tłuszcze
6.59 g
Wartość energetyczna
211.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeżeli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni, a marzą Ci się pyszne, domowe, pełne aromatu wypieki, sprawdź koniecznie przepis na ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba. Prosty przepis na ciasto, a jednak wychodzi wyśmienite! Wspaniały aromat ciasta marchewkowego z wypiekacza sprawi, że Twój dom nabierze ciepłej, rodzinnej atmosfery, a goście, poczują się naprawdę wyjątkowo! :)

Przygotowanie

138 min
  • Krok 1

    10 min
    Do formy maszyny wlej mleko. Dodaj roztrzepane widelcem jajka i wlej olej. Wsyp brązowy cukier (ewentualnie biały) oraz szczyptę soli. Dorzuć wcześniej dość drobno startą i lekko odsączoną marchew (u mnie 3 duże sztuki) oraz rodzynki.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj przesiane mąki, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
  • Krok 3

    120 min
    Wybierz odpowiedni program (do pieczenia ciast z proszkiem do pieczenia) i stopień zarumienienia skórki: LIGHT. Łączny czas mieszania i pieczenia ciasta nie powinien przekroczyć 1 godz. 50 min.
  • Krok 4

    2 min
    Po wymieszaniu przez maszynę ciasta wyjmij mieszadła (unikniesz w ten sposób dużych dziur w cieście).
  • Krok 5

    1 min
    Wyjmij ciasto z formy niemal natychmiast po upieczeniu. Odczekaj, aż przestygnie zanim je pokroisz. Ciasto możesz polać lukrem.
Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 1 z 5

Do formy maszyny wlej mleko. Dodaj roztrzepane widelcem jajka i wlej olej. Wsyp brązowy cukier (ewentualnie biały) oraz szczyptę soli. Dorzuć wcześniej dość drobno startą i lekko odsączoną marchew (u mnie 3 duże sztuki) oraz rodzynki.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 2 z 5

Dodaj przesiane mąki, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 3 z 5

Wybierz odpowiedni program (do pieczenia ciast z proszkiem do pieczenia) i stopień zarumienienia skórki: LIGHT. Łączny czas mieszania i pieczenia ciasta nie powinien przekroczyć 1 godz. 50 min.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 4 z 5

Po wymieszaniu przez maszynę ciasta wyjmij mieszadła (unikniesz w ten sposób dużych dziur w cieście).

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 5 z 5

Wyjmij ciasto z formy niemal natychmiast po upieczeniu. Odczekaj, aż przestygnie zanim je pokroisz. Ciasto możesz polać lukrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
H Honorata

Czy mogę użyć drożdży zamiast proszku do pieczenia?

Winiary
Expert

Honorato, tak, ale wówczas wyrabiamy ciasto i odkładamy je do wyrośnięcia przed włożeniem do maszyny - jak klasyczne ciasto drożdżowe.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto cytrynowe z cukinią

    Ciasto cytrynowe z cukinią

    1 godz 23 min Łatwy
  • Mazurek wielkanocny

    Mazurek wielkanocny

    1 godz 35 min Łatwy
  • Kopiec kreta

    Kopiec kreta

    3 godz Średni
  • Babka adwokatowa

    Babka adwokatowa

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu