Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

0
138 min
Łatwy

Składniki

-
14 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
110 ml
Mleko 3,2%
2 
Jajko
90 ml
Olej rzepakowy
200 g
Cukier trzcinowy
1 szczypta
Sól
200 g
Marchewka
70 g
Rodzynki sułtańskie
250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
50 g
Mąka ziemniaczana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.59 g
Białko
4.01 g
Wartość energetyczna
211.5 kcal
Węglowodany
35.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

138 min
Krok 1
10 min
Do formy maszyny wlej mleko. Dodaj roztrzepane widelcem jajka i wlej olej. Wsyp brązowy cukier (ewentualnie biały) oraz szczyptę soli. Dorzuć wcześniej dość drobno startą i lekko odsączoną marchew (u mnie 3 duże sztuki) oraz rodzynki.
Krok 2
5 min
Dodaj przesiane mąki, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.
Krok 3
120 min
Wybierz odpowiedni program (do pieczenia ciast z proszkiem do pieczenia) i stopień zarumienienia skórki: LIGHT. Łączny czas mieszania i pieczenia ciasta nie powinien przekroczyć 1 godz. 50 min.
Krok 4
2 min
Po wymieszaniu przez maszynę ciasta wyjmij mieszadła (unikniesz w ten sposób dużych dziur w cieście).
Krok 5
1 min
Wyjmij ciasto z formy niemal natychmiast po upieczeniu. Odczekaj, aż przestygnie zanim je pokroisz. Ciasto możesz polać lukrem.
Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 1 z 5

Do formy maszyny wlej mleko. Dodaj roztrzepane widelcem jajka i wlej olej. Wsyp brązowy cukier (ewentualnie biały) oraz szczyptę soli. Dorzuć wcześniej dość drobno startą i lekko odsączoną marchew (u mnie 3 duże sztuki) oraz rodzynki.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 2 z 5

Dodaj przesiane mąki, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 3 z 5

Wybierz odpowiedni program (do pieczenia ciast z proszkiem do pieczenia) i stopień zarumienienia skórki: LIGHT. Łączny czas mieszania i pieczenia ciasta nie powinien przekroczyć 1 godz. 50 min.

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 4 z 5

Po wymieszaniu przez maszynę ciasta wyjmij mieszadła (unikniesz w ten sposób dużych dziur w cieście).

Ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba

Krok 5 z 5

Wyjmij ciasto z formy niemal natychmiast po upieczeniu. Odczekaj, aż przestygnie zanim je pokroisz. Ciasto możesz polać lukrem.

Jeżeli nie lubisz spędzać dużo czasu w kuchni, a marzą Ci się pyszne, domowe, pełne aromatu wypieki, sprawdź koniecznie przepis na ciasto marchewkowe z wypiekacza do chleba. Prosty przepis na ciasto, a jednak wychodzi wyśmienite! Wspaniały aromat ciasta marchewkowego z wypiekacza sprawi, że Twój dom nabierze ciepłej, rodzinnej atmosfery, a goście, poczują się naprawdę wyjątkowo! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika