Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Katarzynka

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
25 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
0.5 l
Śmietana 36%
0.5 szklanka
Mąka ziemniaczana
0.5 szklanka
Mąka tortowa
2 Słoików
Dżem z czarnej porzeczki
4 łyżek
Cukier
2 paczek
Usztywniacz do śmietany
50 dag
Pierniczki katarzynki
1 paczka
Polewa czekoladowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.33 g
Węglowodany
30.33 g
Tłuszcze
9.84 g
Wartość energetyczna
230.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
30 min
Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
5 min
Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Krok 3
10 min
Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.
Krok 4
10 min
Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.
Krok 5
10 min
Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.
Ciasto Katarzynka

Krok 1 z 5

Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto Katarzynka

Krok 2 z 5

Po wystudzeniu przekroić na dwie części.

Ciasto Katarzynka

Krok 3 z 5

Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.

Ciasto Katarzynka

Krok 4 z 5

Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.

Ciasto Katarzynka

Krok 5 z 5

Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.

Ciasto Katarzynka jest proste w przygotowaniu, nie trzeba na nie długo czekać, a co najważniejsze – fantastycznie smakuje! Ale na tym jego zalety się nie kończą! Odkryjcie je sami! Użycie galaretki o smaku czarnej porzeczki podkreśli kwaskowatość naszego przysmaku, dzięki czemu będzie jeszcze smaczniejszy. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika