Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto Katarzynka
Dodaj do CookBook

Ciasto Katarzynka

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Stokrotka41
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

25 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
15  g
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
6 
Jajko
0.5  l
Śmietana 36%
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
0.5  szklanka
Mąka tortowa
2  Słoików
Dżem z czarnej porzeczki
4  łyżek
Cukier
2  opakowań
Usztywniacz do śmietany
50  dag
Pierniczki katarzynki
1  paczka
Polewa czekoladowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.2 g
Wartość energetyczna
229.6 kcal
Tłuszcze
9.8 g
Białko
4.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto Katarzynka jest proste w przygotowaniu, nie trzeba na nie długo czekać, a co najważniejsze – fantastycznie smakuje! Ale na tym jego zalety się nie kończą! Odkryjcie je sami! Użycie galaretki o smaku czarnej porzeczki podkreśli kwaskowatość naszego przysmaku, dzięki czemu będzie jeszcze smaczniejszy. Pycha!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    30 min
    Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 2

    5 min
    Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
  • Krok 3

    10 min
    Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.
  • Krok 5

    10 min
    Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.
Ciasto Katarzynka

Krok 1 z 5

Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto Katarzynka

Krok 2 z 5

Po wystudzeniu przekroić na dwie części.

Ciasto Katarzynka

Krok 3 z 5

Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.

Ciasto Katarzynka

Krok 4 z 5

Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.

Ciasto Katarzynka

Krok 5 z 5

Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto toffee bez pieczenia

    Ciasto toffee bez pieczenia

    10 godz 36 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu