Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto Katarzynka

Ciasto Katarzynka

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Stokrotka41

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

25 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Proszek do pieczenia WINIARY
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
6 
Jajko
0.5  l
Śmietana 36%
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
0.5  szklanka
Mąka tortowa
2  Słoików
Dżem z czarnej porzeczki
4  łyżek
Cukier
2  opakowań
Usztywniacz do śmietany
50  dag
Pierniczki katarzynki
1  paczka
Polewa czekoladowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.33 g
Węglowodany
30.33 g
Tłuszcze
9.84 g
Wartość energetyczna
230.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto Katarzynka jest proste w przygotowaniu, nie trzeba na nie długo czekać, a co najważniejsze – fantastycznie smakuje! Ale na tym jego zalety się nie kończą! Odkryjcie je sami! Użycie galaretki o smaku czarnej porzeczki podkreśli kwaskowatość naszego przysmaku, dzięki czemu będzie jeszcze smaczniejszy. Pycha!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    30 min
    Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Krok 2

    5 min
    Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
  • Krok 3

    10 min
    Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.
  • Krok 5

    10 min
    Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.
Ciasto Katarzynka

Krok 1 z 5

Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasto Katarzynka

Krok 2 z 5

Po wystudzeniu przekroić na dwie części.

Ciasto Katarzynka

Krok 3 z 5

Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.

Ciasto Katarzynka

Krok 4 z 5

Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.

Ciasto Katarzynka

Krok 5 z 5

Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Czekolada
  • Deser
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Milky Way bez pieczenia

    Milky Way bez pieczenia

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto z masą chałwową i bezami

    Ciasto z masą chałwową i bezami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    Ciasto z kremem śmietanowym i truskawkami

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu