Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto jogurtowo- malinowe

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 ml
Jogurt naturalny
250 g
Maliny
1 
Spód biszkoptowy
4 paczek
Galaretka malinowy smak WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.61 g
Węglowodany
7.21 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
43.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
10 min
Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.
Krok 2
5 min
Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.
Krok 3
5 min
Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.
Krok 4
10 min
Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.
Krok 5
5 min
Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.
Krok 6
90 min
Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.
Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 1 z 6

Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 2 z 6

Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.

Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 3 z 6

Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.

Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 4 z 6

Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 5 z 6

Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.

Ciasto jogurtowo- malinowe

Krok 6 z 6

Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.

Ciasto jogurtowo-malinowe powinno wieść prym wśród deserów zwłaszcza latem, kiedy rozpoczyna się sezon na maliny. Jogurtowe ciasto malinowe na zimno przygotujesz w zaledwie 20 minut, a do jego przyrządzenia potrzebne ci będą jedynie: spód biszkoptowy, Galaretka malinowy smak WINIARY, jogurt naturalny i świeże maliny. Ciasto jogurtowo-malinowe włóż do lodówki (najlepiej na całą noc) tak, by stężało, a na drugi dzień podawaj je pokrojone w trójkąty i ozdobione świeżymi owocami. Ciasto jogurtowo-malinowe - przygotuj je raz, a już nigdy się w nim nie odkochasz!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika