Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)
Dodaj do CookBook

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

(1)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  ml
Jogurt naturalny
250  g
Maliny
1 
Spód biszkoptowy
4  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.2 g
Wartość energetyczna
43.2 kcal
Tłuszcze
1 g
Białko
1.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto jogurtowo-malinowe powinno wieść prym wśród deserów zwłaszcza latem, kiedy rozpoczyna się sezon na maliny. Jogurtowe ciasto malinowe na zimno przygotujesz w zaledwie 20 minut, a do jego przyrządzenia potrzebne ci będą jedynie: spód biszkoptowy, Galaretka malinowy smak WINIARY, jogurt naturalny i świeże maliny. Ciasto jogurtowo-malinowe włóż do lodówki (najlepiej na całą noc) tak, by stężało, a na drugi dzień podawaj je pokrojone w trójkąty i ozdobione świeżymi owocami. Ciasto jogurtowo-malinowe - przygotuj je raz, a już nigdy się w nim nie odkochasz!

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    10 min
    Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.
  • Krok 3

    5 min
    Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.
  • Krok 4

    10 min
    Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.
  • Krok 5

    5 min
    Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.
  • Krok 6

    90 min
    Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.
Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 1 z 6

Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 2 z 6

Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 3 z 6

Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 4 z 6

Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 5 z 6

Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 6 z 6

Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

(Brak tytułu)

Pycha!
Doti (niezweryfikowany) 12/29/2024-05:01 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/22/2025-03:37 CET
Takie opinie to dla nas najlepsza nagroda! Dziękujemy 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto toffee bez pieczenia

    Ciasto toffee bez pieczenia

    10 godz 36 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu