Ciasto jogurtowo- malinowe
125min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.61 g
Węglowodany
7.21 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
43.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
125 min
Krok 1
10 min
Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.
Krok 2
5 min
Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.
Krok 3
5 min
Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.
Krok 4
10 min
Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.
Krok 5
5 min
Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.
Krok 6
90 min
Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.
Ciasto jogurtowo-malinowe powinno wieść prym wśród deserów zwłaszcza latem, kiedy rozpoczyna się sezon na maliny. Jogurtowe ciasto malinowe na zimno przygotujesz w zaledwie 20 minut, a do jego przyrządzenia potrzebne ci będą jedynie: spód biszkoptowy, Galaretka malinowy smak WINIARY, jogurt naturalny i świeże maliny. Ciasto jogurtowo-malinowe włóż do lodówki (najlepiej na całą noc) tak, by stężało, a na drugi dzień podawaj je pokrojone w trójkąty i ozdobione świeżymi owocami. Ciasto jogurtowo-malinowe - przygotuj je raz, a już nigdy się w nim nie odkochasz!
Komentarze 0