Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

(0)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  ml
Jogurt naturalny
250  g
Maliny
1 
Spód biszkoptowy
4  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.61 g
Węglowodany
7.21 g
Tłuszcze
0.98 g
Wartość energetyczna
43.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto jogurtowo-malinowe powinno wieść prym wśród deserów zwłaszcza latem, kiedy rozpoczyna się sezon na maliny. Jogurtowe ciasto malinowe na zimno przygotujesz w zaledwie 20 minut, a do jego przyrządzenia potrzebne ci będą jedynie: spód biszkoptowy, Galaretka malinowy smak WINIARY, jogurt naturalny i świeże maliny. Ciasto jogurtowo-malinowe włóż do lodówki (najlepiej na całą noc) tak, by stężało, a na drugi dzień podawaj je pokrojone w trójkąty i ozdobione świeżymi owocami. Ciasto jogurtowo-malinowe - przygotuj je raz, a już nigdy się w nim nie odkochasz!

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    10 min
    Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.
  • Krok 3

    5 min
    Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.
  • Krok 4

    10 min
    Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.
  • Krok 5

    5 min
    Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.
  • Krok 6

    90 min
    Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.
Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 1 z 6

Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance gorącej wody i ostudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 2 z 6

Jogurt dokładnie wymieszaj z ostudzoną galaretką. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 3 z 6

Maliny umyj i odsącz na sitku, wyłóż na masę jogurtową.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 4 z 6

Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody i wystudź.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 5 z 6

Gęstniejącą galaretkę wylej na maliny.

Ciasto jogurtowo- malinowe (bez pieczenia)

Krok 6 z 6

Ciasto dobrze schłodź w lodówce, podawaj pocięte w trójkąty i przystrojone świeżymi malinami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Galaretka jogurtowa

    Galaretka jogurtowa

    1 godz 21 min Łatwy
  • Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    Cytrynowe ciasto bez pieczenia

    2 godz 13 min Łatwy
  • Sernik cytrynowy na zimno bez pieczenia

    Sernik cytrynowy na zimno bez pieczenia

    2 godz 39 min Łatwy
  • Tęczowe cycki

    Tęczowe cycki

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu