Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto jogurtowe z owocami

0
69 min
Łatwy

Składniki

-
18 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Jajko
2 szklanek
Mąka tortowa
240 g
Jogurt grecki
1 łyżeczka
Soda oczyszczona
0.5 łyżeczka
Proszek do pieczenia
0.25 szklanka
Olej rzepakowy
6 łyżek
Cukier
2 
Jabłka
5 
Śliwki
0.5 kubek
Maliny
1 łyżka
Cukier trzcinowy
2 łyżek
Płatki migdałowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.48 g
Węglowodany
11.79 g
Tłuszcze
5.34 g
Wartość energetyczna
106.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

69 min
Krok 1
10 min
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 2
5 min
Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.
Krok 3
3 min
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
Krok 4
1 min
Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.
Krok 5
5 min
Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.
Krok 6
45 min
Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.
Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 1 z 6

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 2 z 6

Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 3 z 6

Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 4 z 6

Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 5 z 6

Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 6 z 6

Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.

Ciasto proste, wilgotne i można przygotować z różnymi owocami .
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika