Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto jogurtowe z owocami
Dodaj do CookBook

Ciasto jogurtowe z owocami

(1)
1 godz 9 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

18 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
2  szklanek
Mąka tortowa
240  g
Jogurt grecki
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
0.25  szklanka
Olej rzepakowy
6  łyżek
Cukier
2 
Jabłka
5 
Śliwki
0.5  kubek
Maliny
1  łyżka
Cukier trzcinowy
2  łyżek
Płatki migdałowe
1  opakowanie
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.8 g
Wartość energetyczna
106.8 kcal
Tłuszcze
5.3 g
Białko
2.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto proste, wilgotne i można przygotować z różnymi owocami .

Przygotowanie

69 min
  • Krok 1

    10 min
    Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
  • Krok 2

    5 min
    Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.
  • Krok 3

    3 min
    Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
  • Krok 4

    1 min
    Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.
  • Krok 5

    5 min
    Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.
  • Krok 6

    45 min
    Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.
Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 1 z 6

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 2 z 6

Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 3 z 6

Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 4 z 6

Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 5 z 6

Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.

Ciasto jogurtowe z owocami

Krok 6 z 6

Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    Drożdżówki z budyniem – jedno ciasto, trzy rodzaje wypieków

    2 godz 22 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu