Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto proste, wilgotne i można przygotować z różnymi owocami .
Przygotowanie
69 min
Krok 1
10 min
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 2
5 min
Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.
Krok 3
3 min
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
Krok 4
1 min
Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.
Krok 5
5 min
Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.
Krok 6
45 min
Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.
Krok 1
z
6
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Krok 2
z
6
Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.
Krok 3
z
6
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
Krok 4
z
6
Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.
Krok 5
z
6
Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.
Krok 6
z
6
Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0