Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto jogurtowe z jagodami

Ciasto jogurtowe z jagodami

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest k200482p

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
250  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
0.5  kostka
Masło
120  g
Jogurt naturalny
50  g
Cukier
70  g
Borówki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.56 g
Węglowodany
43.87 g
Tłuszcze
20.21 g
Wartość energetyczna
377.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto jogurtowe z jagodami to przysmak delikatny, idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Najlepiej zrobić je latem, kiedy możemy zebrać świeże jagody, ale mrożone również się do tego nadadzą. Dodajmy Cukru waniliowego WINIARY, który uraczy nas miłym aromatem. Jogurt naturalny nada ciastu delikatności i sprawi, że będzie rozpływać się ustach. Smacznego!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
  • Krok 3

    5 min
    Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
  • Krok 4

    40 min
    Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.
Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 1 z 4

Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 2 z 4

Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 3 z 4

Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 4 z 4

Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tort „red velvet”

    Tort „red velvet”

    1 godz 20 min Łatwy
  • Babeczki na kefirze

    Babeczki na kefirze

    35 min Łatwy
  • Magiczny sernik z rosą

    Magiczny sernik z rosą

    1 godz 45 min Łatwy
  • Serniko-szarlotka

    Serniko-szarlotka

    1 godz 45 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu