Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto jogurtowe z jagodami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
0.5 kostka
Masło
120 g
Jogurt naturalny
50 g
Cukier
70 g
Borówki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
377.15 kcal
Białko
8.56 g
Węglowodany
43.87 g
Tłuszcze
20.21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
Krok 2
5 min
Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
Krok 3
5 min
Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
Krok 4
40 min
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.
Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 1 z 4

Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 2 z 4

Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 3 z 4

Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.

Ciasto jogurtowe z jagodami

Krok 4 z 4

Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.

Ciasto jogurtowe z jagodami to przysmak delikatny, idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Najlepiej zrobić je latem, kiedy możemy zebrać świeże jagody, ale mrożone również się do tego nadadzą. Dodajmy Cukru waniliowego WINIARY, który uraczy nas miłym aromatem. Jogurt naturalny nada ciastu delikatności i sprawi, że będzie rozpływać się ustach. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika