Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto jogurtowe z jagodami to przysmak delikatny, idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Najlepiej zrobić je latem, kiedy możemy zebrać świeże jagody, ale mrożone również się do tego nadadzą. Dodajmy Cukru waniliowego WINIARY, który uraczy nas miłym aromatem. Jogurt naturalny nada ciastu delikatności i sprawi, że będzie rozpływać się ustach. Smacznego!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
Krok 2
5 min
Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
Krok 3
5 min
Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
Krok 4
40 min
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.
Krok 1
z
4
Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
Krok 2
z
4
Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
Krok 3
z
4
Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
Krok 4
z
4
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0