Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone
Dodaj do CookBook

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

(0)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 554477
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia
200  ml
Śmietana 36%
2  łyżek
Cukier puder
25  dag
Serek mascarpone
50  dag
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
49.5 g
Wartość energetyczna
714.6 kcal
Tłuszcze
54 g
Białko
9.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To przepis na wspaniały deser, który zostanie gwiazdą na każdym Waszym przyjęciu. Kruche ciasto francuskie wzbogacone o serek mascarpone i truskawki, to genialne połączenie, które swoją delikatnością i smakiem urzeknie każdego łasucha, nie tylko tego najmłodszego! Spróbujcie sami! Smacznego!

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    60 min
    Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.
  • Krok 2

    20 min
    Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.
  • Krok 4

    5 min
    Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.
  • Krok 5

    60 min
    Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 1 z 5

Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 2 z 5

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 3 z 5

Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 4 z 5

Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 5 z 5

Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto toffee bez pieczenia

    Ciasto toffee bez pieczenia

    10 godz 36 min Łatwy
  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

    57 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu