Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

(0)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 554477

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  dag
Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia
200  ml
Śmietana 36%
2  łyżek
Cukier puder
25  dag
Serek mascarpone
50  dag
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.81 g
Węglowodany
49.53 g
Tłuszcze
54.05 g
Wartość energetyczna
714.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To przepis na wspaniały deser, który zostanie gwiazdą na każdym Waszym przyjęciu. Kruche ciasto francuskie wzbogacone o serek mascarpone i truskawki, to genialne połączenie, które swoją delikatnością i smakiem urzeknie każdego łasucha, nie tylko tego najmłodszego! Spróbujcie sami! Smacznego!

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    60 min
    Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.
  • Krok 2

    20 min
    Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.
  • Krok 4

    5 min
    Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.
  • Krok 5

    60 min
    Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 1 z 5

Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 2 z 5

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 3 z 5

Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 4 z 5

Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 5 z 5

Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • 3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

    3 bit na biszkopcie - bez pieczenia

    2 godz 28 min Łatwy
  • Różowy sernik

    Różowy sernik

    3 godz Łatwy
  • Rogaliki z czekoladą

    Rogaliki z czekoladą

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto budyniowe z makiem

    Ciasto budyniowe z makiem

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu