
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciasto francuskie z jabłkami i orzechami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 8
2 minKrok 9
2 minKrok 10
2 minKrok 11
2 minKrok 12
2 minKrok 13
20 minKrok 1 z 13
Gotowe ciasto francuskie wyjąć z papieru. Pokroić na 12 kwadratów.
Krok 2 z 13
Włożyć do foremek muffinowych tak, aby wszystkie 4 rogi wychodziły z foremki.
Krok 3 z 13
Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne.
Krok 4 z 13
Włożyć do 1 szklanki wody z dodatkiem soku z cytryny i cukru, zagotować, wyjąć, ostudzić.
Krok 5 z 13
Ułożyć na cieście w foremkach.
Krok 6 z 13
Wgłębienia po nasionach napełnić powidłami.
Krok 7 z 13
Oprószyć cynamonem mielonym.
Krok 8 z 13
Następnie posypać cukrem wanilinowym.
Krok 9 z 13
Orzechy arachidowe drobno posiekać.
Krok 10 z 13
Ciasteczka posypać posiekanymi orzechami.
Krok 11 z 13
W kubeczku rozmieszać jajko z pozostałym cukrem wanilinowym.
Krok 12 z 13
Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 13 z 13
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Wyciągnąć na kratkę i ostudzić.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0