Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatne ciasto dyniowe, które zyskuje dzięki dodatkowi w postaci jabłek. Całość tworzy niesamowite danie, o którym przez długi czas nie zapomnicie. Cukier waniliowy WINIARY doda naszemu przysmakowi niesamowitego aromatu, któremu nie da się oprzeć. Sprawdźcie sami! Pycha!
Przygotowanie
88 min
Krok 1
15 min
Masło rozpuszczamy i studzimy. W misce ucieramy jajka z cukrem. Następnie dodajemy powoli resztę składników: po trochu mąki, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego, rozpuszczone masło i jogurt - ciągle mieszając.
Krok 2
15 min
Dynie obieram, oczyszczam i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do ciasta i mieszam już ręcznie łyżką.
Krok 3
1 min
Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto.
Krok 4
5 min
Jabłka myję i usuwam ze środka pestki, nie przekrawając jabłka. Oczyszczone jabłko kroję w talarki o grubości około 0,5 cm.
Krok 5
2 min
Takie plastry układam na wierzch na ciasto. Całość obsypuję delikatnie cynamonem.
Krok 5
50 min
Piekę w 180 stopniach przez około 50 minut - sprawdzam patyczkiem czy jest już gotowe.
Krok 1
z
6
Masło rozpuszczamy i studzimy. W misce ucieramy jajka z cukrem. Następnie dodajemy powoli resztę składników: po trochu mąki, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego, rozpuszczone masło i jogurt - ciągle mieszając.
Krok 2
z
6
Dynie obieram, oczyszczam i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do ciasta i mieszam już ręcznie łyżką.
Krok 3
z
6
Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto.
Krok 4
z
6
Jabłka myję i usuwam ze środka pestki, nie przekrawając jabłka. Oczyszczone jabłko kroję w talarki o grubości około 0,5 cm.
Krok 5
z
6
Takie plastry układam na wierzch na ciasto. Całość obsypuję delikatnie cynamonem.
Krok 5
z
6
Piekę w 180 stopniach przez około 50 minut - sprawdzam patyczkiem czy jest już gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0