Intensywnie czekoladowe ciasto bez mąki to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu deser dla wszystkich łasuchów. Jeśli Twoi bliscy kochają czekoladę, koniecznie sprawdź ten przepis i zapisz go w swojej kolekcji. My lubimy często wracać do tego deseru. Przekonaj się, jak on smakuje.
Ciasto czekoladowo-migdałowe – deser, który polubią wszyscy
Czekolada to główny bohater tego deseru. Jej smak jest intensywny, a konsystencja wypieku delikatna i wilgotna. Do przygotowania tego ciasta potrzebujesz tylko kilku składników, które możesz znaleźć w swojej kuchni lub kupić w najbliższym sklepie. Teraz zaczynamy pieczenie! Na początek czas na przygotowanie masy z masła, czekolady, kawy i posiekanych migdałów. Gdy czekolada z dodatkami będzie stygła, ubij jajka z cukrem, aż powstanie gładka, puszysta piana. Obie masy połącz, dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Całość przelej do formy i piecz przez ok. 30 minut.
Nasze ciasto bez mąki jest słodkie, ale nie przesłodzone, a posiekane migdały za każdym razem przyjemnie chrupią. Smacznego!
Komentarze 0