Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto Camargo

Ciasto Camargo

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jo_anna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
8 
Żółtko
1 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1  szklanka
Mąka ziemniaczana
1  szklanka
Mleko
0.5  szklanka
Cukier
1  kostka
Masło
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.27 g
Węglowodany
62.86 g
Tłuszcze
8.18 g
Wartość energetyczna
356.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto camargo to szybki deser, który w naszej pamięci pozostanie na o wiele dłużej! Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY doda mu wspaniałej delikatności i smaku, który jeszcze przez długi czas będzie nurtował nasze kubeczki smakowe. Smacznego!

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Żółtka i jajko utrzeć razem, dodając cukier. Ucierając, powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    25 min
    Po wymieszaniu wszystkich składników wlać do prodiża i piec około 20-25 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Przygotować masę: mleko, budyń i cukier ugotować, a potem wystudzić.
  • Krok 4

    5 min
    Masło i żółtko utrzeć, następnie stale mieszając po łyżce dodawać budyń. Utrzeć na puszystą masę.
  • Krok 5

    5 min
    Ciasto przekroić na pół, nasączyć (szklanka przegotowanej wody + kieliszek wódki + sok z cytryny). Przełożyć masą. Odstawić do zastygnięcia.
Ciasto Camargo

Krok 1 z 5

Żółtka i jajko utrzeć razem, dodając cukier. Ucierając, powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto Camargo

Krok 2 z 5

Po wymieszaniu wszystkich składników wlać do prodiża i piec około 20-25 minut.

Ciasto Camargo

Krok 3 z 5

Przygotować masę: mleko, budyń i cukier ugotować, a potem wystudzić.

Ciasto Camargo

Krok 4 z 5

Masło i żółtko utrzeć, następnie stale mieszając po łyżce dodawać budyń. Utrzeć na puszystą masę.

Ciasto Camargo

Krok 5 z 5

Ciasto przekroić na pół, nasączyć (szklanka przegotowanej wody + kieliszek wódki + sok z cytryny). Przełożyć masą. Odstawić do zastygnięcia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik w ciemnym cieście

    Sernik w ciemnym cieście

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto marchewkowe z jabłkami

    Ciasto marchewkowe z jabłkami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto Cappuccino

    Ciasto Cappuccino

    1 godz 40 min Średni
  • Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    Ucierane ciasto z brzoskwiniami i kruszonką

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu