Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Camargo

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Żółtko
1 
Jajko
1 szklanka
Cukier
1 szklanka
Mąka ziemniaczana
1 szklanka
Mleko
0.5 szklanka
Cukier
1 kostka
Masło
1 
Żółtko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.08 g
Węglowodany
125.68 g
Tłuszcze
54.16 g
Wartość energetyczna
1046.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Żółtka i jajko utrzeć razem, dodając cukier. Ucierając, powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
25 min
Po wymieszaniu wszystkich składników wlać do prodiża i piec około 20-25 minut.
Krok 3
10 min
Przygotować masę: mleko, budyń i cukier ugotować, a potem wystudzić.
Krok 4
5 min
Masło i żółtko utrzeć, następnie stale mieszając po łyżce dodawać budyń. Utrzeć na puszystą masę.
Krok 5
5 min
Ciasto przekroić na pół, nasączyć (szklanka przegotowanej wody + kieliszek wódki + sok z cytryny). Przełożyć masą. Odstawić do zastygnięcia.
Ciasto Camargo

Krok 1 z 5

Żółtka i jajko utrzeć razem, dodając cukier. Ucierając, powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto Camargo

Krok 2 z 5

Po wymieszaniu wszystkich składników wlać do prodiża i piec około 20-25 minut.

Ciasto Camargo

Krok 3 z 5

Przygotować masę: mleko, budyń i cukier ugotować, a potem wystudzić.

Ciasto Camargo

Krok 4 z 5

Masło i żółtko utrzeć, następnie stale mieszając po łyżce dodawać budyń. Utrzeć na puszystą masę.

Ciasto Camargo

Krok 5 z 5

Ciasto przekroić na pół, nasączyć (szklanka przegotowanej wody + kieliszek wódki + sok z cytryny). Przełożyć masą. Odstawić do zastygnięcia.

Ciasto camargo to szybki deser, który w naszej pamięci pozostanie na o wiele dłużej! Budyń śmietankowy bez cukru WINIARY doda mu wspaniałej delikatności i smaku, który jeszcze przez długi czas będzie nurtował nasze kubeczki smakowe. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika