Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik z paluszkami surimi

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800 g
Jogurt grecki
200 g
Kwaśna śmietana
3 
Jajko
150 g
Ogórek
100 g
Paluszki surimi
1 Płaska łyżka
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.5 g
Białko
28.53 g
Tłuszcze
23.73 g
Wartość energetyczna
424.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
0 min
8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
0 min
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
Krok 3
0 min
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
0 min
Do zupy dodaj ogórek i posiekany koperek.
Krok 5
0 min
Paluszki surimii pokrój w długie paseczki.
Krok 6
0 min
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 7
0 min
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami surimii.
Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 1 z 7

8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 2 z 7

Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 3 z 7

Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 4 z 7

Do zupy dodaj ogórek i posiekany koperek.

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 5 z 7

Paluszki surimii pokrój w długie paseczki.

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 6 z 7

Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.

Chłodnik z paluszkami surimi

Krok 7 z 7

Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami surimii.


Chłodnik buraczkowy z paluszkami surimi to połączenie tradycyjnych polskich buraczków z wybornym smakiem delikatnych paluszków krabowych.

W tej kompozycji nie może zabraknąć zielonego ogórka i jajek. Przed podaniem chłodnika buraczkowego posyp go dla dekoracji – i dla smaku – świeżo posiekanym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika