Chłodnik z paluszkami surimi
85min
Łatwy
1 opakowanie
800 g
Jogurt grecki
200 g
Kwaśna śmietana
3
Jajko
150 g
Ogórek
100 g
Paluszki surimi
1 Płaska łyżka
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
28.53 g
Węglowodany
14.5 g
Tłuszcze
23.73 g
Wartość energetyczna
424.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
0 min
8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
0 min
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
Krok 3
0 min
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
0 min
Do zupy dodaj ogórek i posiekany koperek.
Krok 5
0 min
Paluszki surimii pokrój w długie paseczki.
Krok 6
0 min
Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
Krok 7
0 min
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami surimii.
Chłodnik buraczkowy z paluszkami surimi to połączenie tradycyjnych polskich buraczków z wybornym smakiem delikatnych paluszków krabowych.
W tej kompozycji nie może zabraknąć zielonego ogórka i jajek. Przed podaniem chłodnika buraczkowego posyp go dla dekoracji – i dla smaku – świeżo posiekanym koperkiem.
Komentarze 0