Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pogoda sprzyja chłodnikom. A i warzywa aromatyczne i wyjątkowo smaczne, bo dojrzewające w pełni słońca. Na kanapce się nie pomieszczą, bo ile plasterków ogórka czy rzodkiewki zmieści się na jednej kromce? Dlatego dziś dla ochłody orzeźwiający chłodnik warzywny z serem feta i grzankami. Taki chłodnik jest świetnym miejscem dla świeżych warzyw. Tutaj nie trzeba się ograniczać do kilku plasterków. Możemy dodać cały pęczek rzodkiewki i kilka ogórków. A grzanki z pieczywa ciabatta, skropione oliwą, posypane czubrycą i zrumienione w piekarniku były świetnym dodatkiem do chłodnika. Zapowiada się pysznie, prawda
Zawartość opakowania chłodnika zalewamy 300 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
10 min
Mini ciabatty kroimy na pół, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy czubrycą. Rumienimy w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 10 minut.
Krok 3
8 min
Rzodkiewkę i ogórki kroimy w cienkie plasterki, a potem jeszcze rzodkiewkę „na cztery”, a ogórki na pół. Szczypiorek i koperek siekamy.
Krok 4
60 min
Do wystudzonego chłodnika dodajemy jogurt, pokrojone w kawałeczki warzywa i zioła. Mieszamy, odstawiam do lodówki na godzinę.
Krok 5
1 min
Chłodnik podajemy z grzankami z bagietki i serem feta pokrojonym w kostki.
Krok 1
z
5
Zawartość opakowania chłodnika zalewamy 300 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
z
5
Mini ciabatty kroimy na pół, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy czubrycą. Rumienimy w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 10 minut.
Krok 3
z
5
Rzodkiewkę i ogórki kroimy w cienkie plasterki, a potem jeszcze rzodkiewkę „na cztery”, a ogórki na pół. Szczypiorek i koperek siekamy.
Krok 4
z
5
Do wystudzonego chłodnika dodajemy jogurt, pokrojone w kawałeczki warzywa i zioła. Mieszamy, odstawiam do lodówki na godzinę.
Krok 5
z
5
Chłodnik podajemy z grzankami z bagietki i serem feta pokrojonym w kostki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0