Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

(0)
14min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800  ml
Jogurt grecki
200  g
Śmietana 12%
2  pęczków
Rukola
0.5 
Seler naciowy
165  g
Kalarepa
1  pęczek
Rzodkiewka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.33 g
Węglowodany
15.51 g
Tłuszcze
15.57 g
Wartość energetyczna
327.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
1 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
5 min
Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.
Krok 4
4 min
Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.
Krok 5
1 min
Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.
Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 1 z 5

8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 2 z 5

Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 3 z 5

Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 4 z 5

Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Krok 5 z 5

Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą to idealna propozycja na leniwe i gorące dni, w których owszem, myślimy o pysznym obiedzie, ale nie bardzo chce nam się gotować i stać w gorącej kuchni! Za sprawą Barszczu czerwonego Ekspresowej zupy WINIARY chłodnik ten przyrządzisz szybko i łatwo, a dodatki rukoli, selera naciowego i kalarepy nadadzą zupie wspaniały aromat!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha