Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą
14min
Łatwy
1
opakowanie
800
ml
Jogurt grecki
200
g
Śmietana 12%
2
pęczków
Rukola
0.5
Seler naciowy
165
g
Kalarepa
1
pęczek
Rzodkiewka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
21.33 g
Węglowodany
15.51 g
Tłuszcze
15.57 g
Wartość energetyczna
327.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
1 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
5 min
Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.
Krok 4
4 min
Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.
Krok 5
1 min
Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.
Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą to idealna propozycja na leniwe i gorące dni, w których owszem, myślimy o pysznym obiedzie, ale nie bardzo chce nam się gotować i stać w gorącej kuchni! Za sprawą Barszczu czerwonego Ekspresowej zupy WINIARY chłodnik ten przyrządzisz szybko i łatwo, a dodatki rukoli, selera naciowego i kalarepy nadadzą zupie wspaniały aromat!
Komentarze 0