Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym
15min
Łatwy
1 opakowanie
800 ml
Jogurt grecki
200 ml
Mleko kokosowe
1
Awokado
1
Ogórek
1 pęczek
Szczypiorek
1 pęczek
Koperek
1
Sok z limonki
1 łyżka
Nerkowce prażone
.
Wartości odżywcze
Białko
20.93 g
Węglowodany
20.58 g
Tłuszcze
20.46 g
Wartość energetyczna
381.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
2 min
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i mlekiem kokosowym (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Krok 2
10 min
Ogórek umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę, awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w kostkę i skrop sokiem z limonki.
Krok 3
1 min
Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
Krok 4
1 min
W misce wymieszaj chłodnik z pokrojonymi dodatkami. Odłóż niewielką ilość szczypiorku i koperku do posypania chłodnika na wierzchu.
Krok 5
1 min
Podawaj dobrze schłodzony, posypany zieleniną i prażonymi orzeszkami nerkowca.
Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym to wspaniałe połączenie składników, dzięki którym zupa ta nabiera niesamowicie aksamitnej konsystencji. Chłodnik przyrządzisz szybko i bez problemu, a to dziękiBarszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY! Całość podawaj z delikatnymi orzechami nerkowca i rozsmakuj się w tym pysznym daniu!
Komentarze 0