Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY
Dodaj do CookBook

Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY

(0)
13 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Arbuz
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa zupa WINIARY
350  g
Jogurt naturalny
1 
Ogórek zielony
1 
Papryka czerwona lub w innym wybranym kolorze
100  g
Ser feta
trochę
Świeża bazylia, oregano, mięta, kolendra lub inne ulubione zioła
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.5 g
Wartość energetyczna
177.6 kcal
Tłuszcze
5 g
Białko
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Słońce mocno grzeje, więc wypróbuj lekki obiad – idealny dla ochłody! Wystarczy niespełna 30 minut, aby go przygotować. Poczuj falę błogiego orzeźwienia pomimo upałów – czas na chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY!

Będzie prosto i smacznie, czyli tak jak lubimy najbardziej. Gotowanie zacznij od barszczu czerwonego WINIARY – przygotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wystudź. Kolejny krok to pokrojenie ogórka i papryki w drobną kostkę: ciach-ciach! Teraz czas na arbuza. Pokrój go i przełóż do blendera. Dodaj jogurt, a następnie posiekane zioła. Nie musisz kupować nowych ziół doniczkowych: wykorzystaj te, które masz już w domu i stwórz z nich autorską kompozycję.

Teraz zblenduj całość aż do otrzymania gładkiej masy. Taką mieszankę wymieszaj z ostudzonym barszczem WINIARY. Całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dla silniejszego efektu orzeźwienia, chłodnik podawaj z kostkami lodu i pokruszonym serem feta. Gotowe – pycha!

Przygotowanie

13 min
  • Krok 1

    2 min
    Barszcz czerwony WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wystudź.
  • Krok 2

    5 min
    Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Arbuz pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera. Dodaj jogurt naturalny oraz zioła i zblenduj. Wymieszaj z ostudzonym barszczem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Krok 4

    1 min
    Chłodną zupę podawaj z kostkami lodu i pokruszoną fetą!
Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 1 z 4

Barszcz czerwony WINIARY przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wystudź.

Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 2 z 4

Ogórek i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 3 z 4

Arbuz pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do blendera. Dodaj jogurt naturalny oraz zioła i zblenduj. Wymieszaj z ostudzonym barszczem. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Chłodnik arbuzowy z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 4 z 4

Chłodną zupę podawaj z kostkami lodu i pokruszoną fetą!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik klasyczny

    Chłodnik klasyczny

    17 min Łatwy
  • Chłodnik z buraków

    Chłodnik z buraków

    1 godz 56 min Średni
  • Chłodnik z botwinki – jak u mamy!

    Chłodnik z botwinki – jak u mamy!

    3 godz 27 min Łatwy
  • Chłodnik z botwinki

    Chłodnik z botwinki

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu