Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski przesiać obie mąki.
Drożdże wymieszać z niewielka ilością wody, dodać miód i oliwę.
Rozczyn wlać do mąki, dodać pozostałą wodę,wymieszać, dodać sól.
Przy pomocy miksera wyrobić ciasto.
Przykryć miskę ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok.40 minut.
Ciasto przełożyć na omączony blat, podzielić na 6 części i uformować bułeczki.
Spód każdej bułki obtoczyć w otrębach, a następnie ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić do wyrośnięcia na około 20 minut w ciepłe miejsce.
Kiedy bułki podwoją swoją objętość wierzch posmarować wodą lub mlekiem i posypać ziarnami/ można zrobić nacięcie/.
Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia, ok. 20 minut lub dłużej w temperaturze 190°C.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0