Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką to przekąska idealna dla miłośników klasycznych zapiekanek. Farsz przyrządzamy z podsmażanych na masełku pieczarek, szynki i cebuli, a także z aromatycznym dodatkiem WINIARY Przyprawy do zup, sosów i sałatek. Bułki wypełniamy farszem, a następnie całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy. Aromatyczny farsz, rumiane bułki i ciągnący się ser. Brzmi apetycznie, prawda? Jeśli lubisz, bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką zajadaj z keczupem.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Na rozgrzanym masle zeszklić posiekaą cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu.
Krok 2
5 min
Następnie wsypać pokrojoną w słupki szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Maggi.
Krok 3
5 min
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć farsz, posypać startym żółtym serem, ułożyć na blaszce.
Krok 4
10 min
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez kilka minut.
Krok 1
z
4
Na rozgrzanym masle zeszklić posiekaą cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu.
Krok 2
z
4
Następnie wsypać pokrojoną w słupki szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Maggi.
Krok 3
z
4
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć farsz, posypać startym żółtym serem, ułożyć na blaszce.
Krok 4
z
4
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez kilka minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0