Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Bułka kajzerka
1 
Cebula
20 dag
Pieczarki
15 dag
Szynka gotowana
15 dag
Ser żółty
1 łyżka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
193.87 kcal
Węglowodany
19.07 g
Białko
11.43 g
Tłuszcze
8.09 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Na rozgrzanym masle zeszklić posiekaą cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu.
Krok 2
5 min
Następnie wsypać pokrojoną w słupki szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Maggi.
Krok 3
5 min
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć farsz, posypać startym żółtym serem, ułożyć na blaszce.
Krok 4
10 min
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez kilka minut.
Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

Krok 1 z 4

Na rozgrzanym masle zeszklić posiekaą cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania płynu.

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

Krok 2 z 4

Następnie wsypać pokrojoną w słupki szynkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Maggi.

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

Krok 3 z 4

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Bułki przekroić wzdłuż na pół, ułożyć farsz, posypać startym żółtym serem, ułożyć na blaszce.

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką

Krok 4 z 4

Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez kilka minut.

Bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką to przekąska idealna dla miłośników klasycznych zapiekanek. Farsz przyrządzamy z podsmażanych na masełku pieczarek, szynki i cebuli, a także z aromatycznym dodatkiem WINIARY Przyprawy do zup, sosów i sałatek. Bułki wypełniamy farszem, a następnie całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy. Aromatyczny farsz, rumiane bułki i ciągnący się ser. Brzmi apetycznie, prawda? Jeśli lubisz, bułki zapiekane z serem, pieczarkami i szynką zajadaj z keczupem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika