Bulion z kurkami
34min
Łatwy
2 kostek
1 trochę
200 g
Kurki
1
Cebula
1
Pierś Z Kurczaka
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.95 g
Węglowodany
5.32 g
Tłuszcze
8.89 g
Wartość energetyczna
153.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
3 min
Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Kurki i cebulę oczyść i pokrój.
Krok 3
5 min
Mięso pokrój w kostkę.
Krok 4
10 min
Na maśle podsmaż mięso, cebulę i kurki przez około 10 minut.
Krok 5
5 min
Zawartość patelni dodaj do Rosołu i zagotuj. Dopraw pieprzem i przyprawą.
Krok 6
1 min
Podawaj posypane natką pietruszki.
Bulion z kurkami to propozycja na przystawkę do dania głównego. Swoim smakiem może zachwycić jednak na tyle, że wrażeniami przebije się na pierwsze miejsce. Bulion opierajmy na rosole drobiowo-warzywnym Domowa Kuchnia WINIARY. Zapewni on idealny balans smaków i równowagę między aromatem grzybów, zapachem bulionu. Nic tylko jeść. Pycha!
Komentarze 0