Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Cukier
0.75 szklanka
Mleko
24 g
Żurawina, suszona, słodzona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
245.88 kcal
Węglowodany
30.19 g
Białko
5.55 g
Tłuszcze
12.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
5 min
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
5 min
Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.
Krok 3
25 min
Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.
Krok 4
15 min
Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
1 min
Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
Krok 6
0 min
<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.
Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 1 z 6

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 2 z 6

Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 3 z 6

Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 4 z 6

Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 5 z 6

Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.

Bułeczki majonezowe z twarogiem

Krok 6 z 6

<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.

Bułeczki majonezowe z twarogiem to pomysł na naprawdę szybkie i pyszne śniadanie. Bułeczki z twarogiem, owocami, a w dodatku z majonezem? Oczywiście, ponieważ Majonez Dekoracyjny WINIARY to przecież głównie jajka i oliwa, a te składniki dodaje się właśnie do wypieków! Takie bułeczki będą wyśmienicie smakowały zarówno na słodko z owocami, miodem albo dżemem, ale również na wytrawnie – z żółtym serem, warzywami i plasterkiem wędliny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika