Bułeczki majonezowe z twarogiem
51min
Łatwy
1 kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
2 łyżek
0.75 szklanka
Mleko
24 g
Żurawina, suszona, słodzona
.
Wartości odżywcze
Białko
5.55 g
Węglowodany
30.19 g
Tłuszcze
12.45 g
Wartość energetyczna
245.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
5 min
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
5 min
Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.
Krok 3
25 min
Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.
Krok 4
15 min
Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
1 min
Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
Krok 6
0 min
<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.
Bułeczki majonezowe z twarogiem to pomysł na naprawdę szybkie i pyszne śniadanie. Bułeczki z twarogiem, owocami, a w dodatku z majonezem? Oczywiście, ponieważ Majonez Dekoracyjny WINIARY to przecież głównie jajka i oliwa, a te składniki dodaje się właśnie do wypieków! Takie bułeczki będą wyśmienicie smakowały zarówno na słodko z owocami, miodem albo dżemem, ale również na wytrawnie – z żółtym serem, warzywami i plasterkiem wędliny.
Komentarze 0