Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bułeczki majonezowe z twarogiem to pomysł na naprawdę szybkie i pyszne śniadanie. Bułeczki z twarogiem, owocami, a w dodatku z majonezem? Oczywiście, ponieważ Majonez Dekoracyjny WINIARY to przecież głównie jajka i oliwa, a te składniki dodaje się właśnie do wypieków! Takie bułeczki będą wyśmienicie smakowały zarówno na słodko z owocami, miodem albo dżemem, ale również na wytrawnie – z żółtym serem, warzywami i plasterkiem wędliny.
Przygotowanie
51 min
Krok 1
5 min
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
5 min
Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.
Krok 3
25 min
Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.
Krok 4
15 min
Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
1 min
Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
Krok 6
0 min
<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.
Krok 1
z
6
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
z
6
Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszónych mąką.
Krok 3
z
6
Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 minut lub do suchego patyczka.
Krok 4
z
6
Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
z
6
Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
Krok 6
z
6
<strong>Ciekawostka: </strong>Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0