Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuła z bułką tartą możemy podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
9 min
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości około 8 minut.
Krok 2
10 min
Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą i sól. Podsmażamy razem, aż bułka się zarumieni.
Krok 3
1 min
Brokuł układamy na półmisku i polewamy po wierzchu masłem z bułką tartą.
Krok 1
z
3
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości około 8 minut.
Krok 2
z
3
Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą i sól. Podsmażamy razem, aż bułka się zarumieni.
Krok 3
z
3
Brokuł układamy na półmisku i polewamy po wierzchu masłem z bułką tartą.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
G
Gabriela
nie specjalnie , ale mąż lubi
Winiary
Expert
Z bułką tartą świetnie smakuje również fasolka szparagowa - jeśli ją lubisz bardziej. :) Świetny dodatek do obiadu, np. do pieczonego kurczaka. Pozdrawiamy!
B
Barbara
Bardzo dobry jako dodatek do obiadu
B
Barbara
Super sposob smacznego dziękuje
Winiary
Expert
Dziękujemy, Barbaro :) I zachęcamy do korzystania również z innych naszych przepisów :)
Komentarze 3