
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Brokuł w sosie musztardowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
4 minKrok 4
1 minKrok 1 z 4
Brokuł rozdziel na różyczki i umyj.
Krok 2 z 4
Wrzuć do 2-3 litrów osolonej gotującej wody i gotuj przez 5-7 minut, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Możesz także ugotować brokuła na parze. Zagotuj 3 litry wody w sporym garnku, na garnku postaw metalowy koszyczek z brokułami i przykryj garnek pokrywką. Brokuły będą gotowe po ok 10 minutach.
Krok 3 z 4
W międzyczasie przygotuj prosty sos musztardowy. Majonez, śmietankę, musztardę, ocet winny i pieprz cayenne wymieszaj w miseczce na jednolitą masę.
Krok 4 z 4
Gorące brokuły podawaj polane sosem musztardowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0