Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro
56min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
14.94 g
Węglowodany
72.75 g
Tłuszcze
9.98 g
Wartość energetyczna
432.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
30 min
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja na koniec przyparowałam go, by uzyskać jego miękkość).
Krok 2
10 min
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy cebulę i przesmażamy.
Krok 4
3 min
Następnie dodajemy pomidora oraz odcedzoną i przepłukaną fasolę czerwoną.
Krok 5
2 min
Całość przesmażamy z łyżeczką koncentratu, doprawiamy tymiankiem, i maggi.
Krok 6
3 min
Następnie dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy pieprzem.
Krok 7
2 min
Dokładnie mieszamy.
Krok 8
1 min
Podajemy posypując szczypiorkiem.
Danie rodem z Meksyku – brązowy ryż, czerwona fasola i pikantny smak. Jeśli lubicie ostre potrawy – ten przepis zdecydowanie jest dla Was. Klasyczne połączenie ryżu i czerwonej fasoli jak zawsze współgra znakomicie, a przyprawa w płynie Maggi doda całej potrawie niesamowitej wyrazistości. Smacznego!
Komentarze 0