Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
10 dag
Ryż, brązowy, długoziarnisty, surowy
1 
Pomidory
1 puszka
Czerwona fasola
1 
Czerwona cebula
1 łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Oliwa
1 szczypta
Pieprz kolorowy
1 trochę
Tymianek
0.33 pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
9.98 g
Wartość energetyczna
432.06 kcal
Węglowodany
72.75 g
Białko
14.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
30 min
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja na koniec przyparowałam go, by uzyskać jego miękkość).
Krok 2
10 min
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy cebulę i przesmażamy.
Krok 4
3 min
Następnie dodajemy pomidora oraz odcedzoną i przepłukaną fasolę czerwoną.
Krok 5
2 min
Całość przesmażamy z łyżeczką koncentratu, doprawiamy tymiankiem, i maggi.
Krok 6
3 min
Następnie dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy pieprzem.
Krok 7
2 min
Dokładnie mieszamy.
Krok 8
1 min
Podajemy posypując szczypiorkiem.
Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 1 z 8

Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja na koniec przyparowałam go, by uzyskać jego miękkość).

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 2 z 8

Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 3 z 8

Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy cebulę i przesmażamy.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 4 z 8

Następnie dodajemy pomidora oraz odcedzoną i przepłukaną fasolę czerwoną.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 5 z 8

Całość przesmażamy z łyżeczką koncentratu, doprawiamy tymiankiem, i maggi.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 6 z 8

Następnie dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy pieprzem.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 7 z 8

Dokładnie mieszamy.

Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Krok 8 z 8

Podajemy posypując szczypiorkiem.

Danie rodem z Meksyku – brązowy ryż, czerwona fasola i pikantny smak. Jeśli lubicie ostre potrawy – ten przepis zdecydowanie jest dla Was. Klasyczne połączenie ryżu i czerwonej fasoli jak zawsze współgra znakomicie, a przyprawa w płynie Maggi doda całej potrawie niesamowitej wyrazistości. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika