Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piwo, brązowy cukier, skórkę pomarańczy, tymianek, ocet i cynamon umieść w dużym rondlu. Doprowadź do wrzenia i gotuj 20 minut.
Szynkę przełóż do dużego naczynia do pieczenia i zalej zredukowaną mieszanką.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C i wstaw do niego szynkę. Piecz 40 minut.
Następnie odwróć mięso i piecz kolejne 40 minut. Po upływie tego czasu odwróć szynkę jeszcze raz i piecz jeszcze 25–30 minut, aż będzie złocista.
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu i tuż przed podaniem polej nim szynkę.
To danie idealnie sprawdzi się również jako dodatek do kanapek, najlepiej w towarzystwie Sosu tatarskiego i Sosu chrzanowego WINIARY.